Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τo 5G

5G


Σιγά-σιγά αλλά σταθερά, πηγαίνουμε όλο και πιο κοντά στις εξαιρετικά γρήγορες 5G ταχύτητες, που οι παγκόσμιες τεχνολογικές εταιρείες μας υπόσχονται εδώ και χρόνια.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ταχύτητες 5G.
  1. Είναι πραγματικά, πολύ γρήγορο.....
Εντάξει ακούγεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε πόσο ταχύτερο είναι το 5G σε σύγκριση με τις τρέχουσες ταχύτητες 4G LTE. Δεν θα είναι μόνο πολύ πιο γρήγορο από την υπάρχουσα σύνδεση LTE, αλλά θα είναι σημαντικά ταχύτερο και από τις ευρυζωνικές συνδέσεις που έχετε στο σπίτι.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν βιώσει τίποτα αντίστοιχο όσον αφορά τις ταχύτητες σύνδεσης.
Για να καταλάβετε, οι ταχύτερες ταχύτητες λήψης 4G στις Η.Π.Α. ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 19,42 Mbps, σύμφωνα με το OpenSignal. Το 5G υπόσχεται ταχύτητες gigabit.
Το πρώτο μόντεμ 5G της Qualcomm, το Snapdragon X50, υποστηρίζει ταχύτητες έως και 5 gigabits ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι πιο γρήγορο κατά 257 φορές από τη μέση ταχύτητα του ταχύτερου δικτύου LTE στις Ηνωμένες Πολιτείες!
Το Google Fiber ξεπερνάει τα 1 Gbps. Και μιλάμε μόνο για την πρώτη γενιά 5G modems. Τα μελλοντικά πιθανότατα θα γίνουν ακόμη ταχύτερα.
  1. Αλλά δεν είναι μόνο η ταχύτητα
Τα δίκτυα 5G προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα δίκτυα θα μπορούν να υποστηρίζουν πολλές περισσότερες συνδέσεις δεδομένων από ό, τι παλαιότερα. Έχετε παρεβρεθεί ποτέ σε ένα μεγάλο γεγονός όπου η σύνδεση δεδομένων σας επιβραδύνθηκε ή σταμάτησε να λειτουργεί; Αυτό συμβαίνει επειδή τα δίκτυα 4G μπορούν να υποστηρίξουν μόνο ορισμένες συσκευές πριν να επιβραδυνθούν.
Τα δίκτυα 5G όμως έχουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Μπορούν να υποστηρίξουν έως και ένα εκατομμύριο συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, σύμφωνα με τα πρότυπα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.
Επιπλέον, το 5G είναι πολύ πιο αναβαθμισμένο από το 4G όταν πρόκειται για το χρόνο που χρειάζεται για να μεταδοθούν τα δεδομένα. Επειδή τα δίκτυα αυτά υποστηρίζουν συνδέσεις εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης, οι συσκευές θα μπορούν να επικοινωνούν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι παλαιότερα.
Αυτό μας φέρνει στο ότι…
  1. Το 5G δεν είναι μόνο για τηλέφωνα
Η ταχύτητα 5G είναι μεγάλη υπόθεση όχι μόνο για τη βιομηχανία smartphone. Έχει πολύ θετικές επιδραάσεις για σχεδόν κάθε συνδεδεμένη συσκευή.
Η τεχνολογία θα είναι απαραίτητη για τα αυτόματα αυτοκίνητα, τα οποία θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και αυτό γίνεται χάρη στη μικρότερη καθυστέρηση και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που προσφέρει το 5G.
Τεχνολογίες όπως τα wearables, τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, οι υπολογιστές και οι έξυπνες οικιακές συσκευές θα βελτιωθούν δραματικά χάρη στο 5G. Ακόμη και καθημερινές εργασίες όπως ο έλεγχος των κοινωνικών μέσων ή η πραγματοποίηση μιας κλήσης βίντεο μπορούν να αλλάξουν δραστικά.
  1. Δεν θα είναι οικονομικό
Το μειονέκτημα, τουλάχιστον αρχικά, θα είναι ότι όλη η......

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr
War Thunder