Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Το πρώτο τηλέφωνο με άθραυστη οθόνη

διαμαντιώνΤο να πέσει το τηλέφωνό σας και να σπάσει η οθόνη του είναι ο χειρότερός σας εφιάλτης.
Οι κατασκευαστές κινητών χρησιμοποιούν χημικά ενισχυμένο γυαλί (Gorilla Glass), άθραυστη επικάλυψη και μερικές φορές επικαλυμμένους κρυστάλλους σαπφείρου για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ρωγμές σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας πέσει. Τώρα, μία εταιρεία λέει ότι συνεργάζεται με έναν κατασκευαστή τηλεφώνων για να δοκιμάσει την πρώτη τηλεφωνική οθόνη με....
γυαλί διαμαντιών.
Πρέπει ωστόσο να περιμένουμε μέχρι το 2019.
Το σπάσιμο της οθόνης αποτελεί κοινό πρόβλημα. Το γυαλί διαμαντιών του Akhan χρησιμοποιεί ένα μοτίβο νανοκρυστάλλων που διευθετεί τυχαία τους κρυστάλλους, αντί να τα περιβάλλει στα κρυστάλλινα επίπεδα – η διάταξη αυτή αποθαρρύνει τις βαθιές ρωγμές από το σχηματισμό και την καταστροφή των υλικών από κάτω.
Κατασκευασμένο με εργαστηριακά διαμάντια, το Miraj Diamond Glass του Akhan Semiconductor υπόσχεται να είναι πιο ισχυρό από άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της εύθραυστης ηλεκτρονικής οθόνης του τηλεφώνου. Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλα υλικά, όπως το γυαλί Gorilla, ως κορυφαίο στρώμα.
Αρχικά ο Adam Khan, διευθύνων σύμβουλος του Akhan, υποσχέθηκε ότι θα το δούμε στην πρώτη του συσκευή μέχρι το τέλος του 2017, κάτι το οποίο δεν συνέβη όμως.
Τώρα, ο Khan λέει ότι η πολλά υποσχόμενη νέα τεχνολογία δοκιμάζεται ενεργά με τους κατασκευαστές συσκευών, τις ταυτότητες των οποίων ο Khan δεν είναι έτοιμος να αποκαλύψει. Οι συνεργάτες της Akhan δοκιμάζουν την αντοχή του γυαλιού διαμαντιού και φροντίζουν ώστε η επιφάνεια να μεταδίδει καλά ηλεκτρικά σήματα, ώστε το δάχτυλό σας να μπορεί να περιηγηθεί στην οθόνη αφής χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα.
Πρωτού το γυαλί διαμαντιών μπορέσει να έρθει σε ένα τηλέφωνο, οι εταίροι πρέπει να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες της παραγωγής και της κατασκευής χρησιμοποιώντας ένα νέο υλικό όπως το διαμάντι. Πρέπει να βεβαιωθούν ότι η επίστρωση γυαλιού με διαμάντια εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο πάνω μέρος του υλικού κάλυψης, το οποίο θα μπορούσε να είναι γυαλί Gorilla.
Επίσης, δουλεύουν για να ελαχιστοποιήσουν την ανακλαστικότητα του γυαλιού διαμαντιού, που σημαίνει πόσο φως επιστρέφει στο χρήστη. Οι οθόνες τηλεφώνου με υψηλότερη ανάκλαση είναι πιο δύσκολο να διαβαστούν επειδή παρεμβάλλονται με λάμψη. Αυτό σας ζητά να αυξήσετε τη φωτεινότητα για να καταπολεμήσετε την αντανάκλαση, η οποία στη συνέχεια τελειώνει την μπαταρία του τηλεφώνου γρηγορότερα.
Ενώ το γυαλί με διαμάντια θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε συσκευή με οθόνη, ο.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr
War Thunder