Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Τα Windows XP δεν εγκαταλείπουν έτσι απλά τη μάχη!

Windows XPΤα Windows XP, το λειτουργικό σύστημα που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, κατόρθωσε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του τον Οκτώβριο του 2017, σε μια εποχή που όλοι περιμέναμε τέτοια μείωση που κανείς δεν θα το τρέχει στα συστήματα του.
Η υποστήριξη για τα Windows XP ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014 και αυτό σημαίνει ότι δεν κυκλοφορούν νέες ενημερώσεις ασφαλείας, ενημερώσεις κώδικα, διορθώσεις σφαλμάτων, νέες λειτουργίες και σχεδόν τίποτα άλλο στα συστήματα που τη χρησιμοποιούν.Με άλλα λόγια, το Windows XP έχει ....
παραμείνει στην ίδια κατάσταση εδώ και 3 χρόνια, με μία μόνο εξαίρεση – μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα έκτακτης ανάγκης που κυκλοφόρησε η Microsoft φέτος για να αποκλείσει τα ransomware WannaCry.
Με βάση τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τα Windows XP είναι μια αρκετά επικίνδυνη επιλογή για τον υπολογιστή σας σε συνδυασμό βέβαια με την απόκλιση που έχετε στις νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις νεότερες εκδόσεις Windows.
Απ’ ότι φαίνεται όμως, οι χρήστες δεν πτοούνται καθώς τα τελευταία στατιστικά δεδομένα αγοράς αποκαλύπτουν ότι τα Windows XP ανακάμπτουν. Το μερίδιο αγοράς τους αυξάνεται από 5,69% το Σεπτέμβριο σε 6,47% τον Οκτώβριο. Ουσιαστικά, έχουμε αύξηση κατά 0,78% μέσα σε μόλις 30 ημέρες.Για πολλούς χρήστες η αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση των Windows είναι δύσκολη καθώς συνεπάγεται με ένα υψηλό κόστος εφόσον τις περισσότερες φορές παράλληλα επιβάλλεται και η αναβάθμιση του hardware για να είναι σε θέση το σύστημα να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις λογισμικού.
Όσο αφορά τις επιχειρήσεις, η προσπάθεια είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς τίθεται και το θέμα συμβατότητας των εφαρμογών.
Αργά ή γρήγορα, η μετάβαση θα γίνει αναγκαστικά. Το πρόβλημα όμως για την.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr