Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Θα αγοράζεις κάτι και θα πληρώνεις με μια selfie!

προς το αύριοΘα αγοράζεις κάτι {LF}και θα πληρώνεις με μια selfie!{CR}Τους ρυθμούς όχι μόνο της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και της... μόδας αποφάσισε να ακολουθήσει ένας από τους παγκόσμιους κολοσσούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η Visa ανακοίνωσε ότι οι επόμενες κάρτες της θα ενσωματώνουν μια σειρά από βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης του κατόχου τους, σε μια προσπάθεια να διευκολύνεται η χρήση τους αλλά και να αυξάνεται η ασφάλειά τους. Ετσι, όταν οι κάτοχοι των νέων καρτών της Visa θα πηγαίνουν στο ταμείο, αντί να πληκτρολογούν κωδικούς, θα στέλνουν στην υπηρεσία μια... selfie. Εκτός από τις φωτογραφίες τους θα μπορούν να στέλνουν και ένα ηχογραφημένο μήνυμα για να....
γίνεται αναγνώριση της φωνής τους, ενώ θα υπάρχει ακόμη και δυνατότητα αποστολής δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ολα αυτά θα γίνονται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα διαθέτουν οι κάτοχοι στα κινητά τους τηλέφωνα. Η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου χρονοβόρα. Για την ακρίβεια θα διαρκεί – από την αποστολή δεδομένων από τον κάτοχο της κάρτας ως την απαραίτητη έγκριση από την τράπεζα – μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Drone φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εδώ, και μάλιστα όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν συνεχώς νέα προηγμένα μοντέλα. Υπάρχει ωστόσο ένα πρόβλημα που αναστέλλει την επιθυμία πολλών ανθρώπων να προβούν στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμη και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα που πρωταγωνιστούν στην παραγωγή τους: δεν υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης αυτών των οχημάτων, με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους να μην απολαμβάνουν την αυτονομία που θα ήθελαν.

Η Amazon προσπαθεί να δώσει μια λύση στο πρόβλημα, λύση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο εμπορικός γίγαντας του Διαδικτύου κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα που θα φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας το drone αυτό θα μπορεί να φορτίζει τα οχήματα ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται εν κινήσει! Στην οροφή των αυτοκινήτων που θα δέχονται φόρτιση από τα drone θα υπάρχει ένα ειδικό σημείο στο οποίο θα προσγειώνονται τα ιπτάμενα «βενζινάδικα» και θα φορτίζουν. Οταν ο οδηγός του οχήματος βλέπει ότι η... ηλεκτρική του «βενζίνη» τελειώνει θα μπορεί να καλεί ένα drone φόρτισης για να του γεμίζει το «ντεπόζιτο». Το drone αφού ολοκληρώσει τη φόρτιση θα μπορεί αν το επιθυμεί ο οδηγός του αυτοκινήτου να λειτουργήσει ως βοηθός του. Να πετάξει προς την κατεύθυνση που κινείται το αυτοκίνητο και να ενημερώσει τον οδηγό τι γίνεται παρακάτω στον δρόμο, αν υπάρχει κίνηση ή αν υπάρχει κάποιο εμπόδιο κ.λπ.

Θα «ντοπάρουν» το ισχυρότερο λέιζερ

Το 2007 ερευνητές του.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr