Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

50.000 ψηφιοποιημένα βινύλια για κατέβασμα

ArchiveTo Αρχείο Σύγχρονης Μουσικής της Νέας Υόρκης (Archive of Contemporary Music – ARC) έχει φτάσει αισίως στην ψηφιοποίηση 50.000 δίσκων 78 στροφών, τους οποίους μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν.

Το Archive of Contemporary Music ξεκίνησε τη διατήρηση οπτικοακουστικού υλικού από το 1985, και λίγο πριν από ένα χρόνο, συνεργάστηκε με το Internet Archive για να φέρει σε πέρας το project Great 78 και να το διανέμει στο κοινό.Μαζί με τον....
προμηθευτή οπτικοακουστικής ψηφιοποίησης George Blood L.P. και διάφορους εθελοντές, το έργο Great 78 μέχρι σήμερα έχει βγάλει στο διαδίκτυο πάνω από 50.000 ψηφιοποιημένες δίσκους 78 στροφών και ηχογραφήσεις κυλίνδρων, τους οποίους μπορείτε να τους ακούσετε στο Internet Archive με όλα τα παράσιτα τους, σαν να είχατε ένα πικάπ 78 στροφών.
Στα εν εξελίξει projects, το Internet Archive έχει πραγματικά πάνω από 200.000 φυσικές ηχογραφήσεις που του έχουν δωρήσει, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι από τη δεκαετία του 1950 και νωρίτερα. Αυτές οι πρώτες ηχογραφήσεις έγιναν από shellac, και δεν είναι η ρητίνη που γίνονται οι δίσκοι σήμερα. Το shellac είναι ένα εύθραυστο υλικό που ξεπεράστηκε γύρω στο 1960, δεδομένου ότι συχνά δημιουργεί ασυνήθιστα επίπεδα θορύβου και μπορεί κυριολεκτικά να σπάσει μέσα στα χέρια σας αν δεν χειριστεί κατάλληλα. Χωρίς ψηφιοποίηση, είναι πιθανό κάποιες από αυτές τις ηχογραφήσεις τελικά να καταστραφούν και να χαθούν στην ιστορία για πάντα.
Η επικέντρωση του Internet Archive είναι στην ψηφιοποίηση αρχείων που είναι λιγότερο ευρέως διαθέσιμα και αγνοούνται. Η συλλογή προσφέρει μεγάλη γκάμα από early blues, bluegrass, yodeling, και αρκετές Novachord synthesizer ηχογραφήσεις από το 1941.
Η ψηφιοποίηση αυτών των παλιών μουσικών κομματιών είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Διαφορετικοί τύποι γραφίδας μπορεί να επηρεάσουν το πώς ακούγεται όταν παίζεται ένα κομμάτι, και ταχύτητες αναπαραγωγής δεν είχαν τυποποιηθεί μέχρι περίπου τα τέλη της δεκαετίας του ’20, που σημαίνει ότι υπάρχει συζήτηση για τη “σωστή ταχύτητα” στην οποία ένας δίσκος θα πρέπει να να παίξει. Οι εργαζόμενοι για το project αυτό πρέπει επίσης να λαμβάνουν και αισθητικές αποφάσεις, όπως η τοποθέτηση του μικροφώνου και τι συχνότητες είναι σε θέση να αναπαράγει το υλικό του δίσκου (το οποίο είναι καχεκτικό σε σύγκριση με τις σύγχρονες αναπαραγωγές ήχου). Ο στόχος δεν είναι να γίνει remaster ένα αρχείο ή να αφαιρέσουν όλα τα υπάρχοντα αντικείμενα αναπαραγωγής από μεταβλητές όπως το πόσες φορές παίχτηκε ή πώς καταγράφηκε αρχικά, αλλά να διατηρήσουν το δίσκο ως ένα «ιστορικό τεχνούργημα».
Στη database του Great 78 του Internet Archive, μπορείτε να αναζητήσετε από τον δημιουργό, ο οποίος έχει ψηφιοποιήσει το δίσκο, το έτος της αρχικής ηχογράφησης, και πολλά άλλα. Όταν ακούτε μια εγγραφή, συχνά υπάρχουν εναλλακτικές ή πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου τραγουδιού που έχουν εγγραφεί με διαφορετικές γραφίδες. Είναι όλα διαθέσιμα για να αφήσετε σχόλια και να τα κατεβάσετε.
Μπορείτε να βοηθήσετε και να συμβάλετε στο έργο Great 78, α θέλετε, αφού η.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr