Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ:Σάρωση προσώπων όλων των ταξιδιωτών

Ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο σε διεθνείς πτήσεις από αεροδρόμια των ΗΠΑ θα πρέπει σύντομα να υποβάλλονται σε σάρωση προσώπου πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους.Το μέτρο ασφάλειας αποτελεί μέρος ενός νέου προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, όταν το DHS συνεργάστηκε με τις δύο εταιρείες αεροπορικών εταιρειών τη Delta και τη JetBlue για την εισαγωγή συστημάτων αναγνώρισης προσώπου στις.... διεθνείς πτήσεις.Η σάρωση προσώπου θα βοηθήσει τόσο τις αεροπορικές εταιρείες όσο και τους πράκτορες του CBP (U.S. Customs and Border Protection)
Οι ταξιδιώτες υποτίθεται ότι θα κάθονται μπροστά από μια κάμερα που θα σαρώνει το πρόσωπό τους και θα αποθηκεύει την εικόνα τους πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους. Το σύστημα θα συγκρίνει τη σάρωση προσώπου με φωτογραφίες διαβατηρίων ή άλλες εικόνες επιβατών για να διαπιστώνει εάν ταιριάζουν με την ταυτότητα του ατόμου που καταγράφεται σε κάθε δηλωτικό πτήσης.Οι εταιρείες Delta και JetBlue αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιταχύνει τους ελέγχους επιβίβασης. Αντίγραφα των φωτογραφιών θα αποστέλλονται επίσης στο σύστημα Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας ή Customs and Border Protection (CBP) των ΗΠΑ που εντοπίζει ανθρώπους με πλαστά διαβατήρια ή ή με διαβατήρια που έχουν λήξει.Δοκιμές για αυτό το νέο σύστημα σάρωσης προσώπου έχουν γίνει από το 2016 σε αεροδρόμια της Ατλάντα, της Βοστώνης, στο Σικάγο, το Χιούστον, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον σε επιλεγμένες διεθνείς πτήσεις.
Το σύστημα υποτίθεται ότι δεν σαρώνει Αμερικανούς πολίτες. Αλλά το κάνει.
Το DHS, μέσω της CBP, έχει συγκεντρώσει ήδη δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες από αλλοδαπούς που εισερχόταν στις ΗΠΑ από το 2004.
Το Κογκρέσο και η κυβέρνηση Obama ενέκριναν την.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr