Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Νέες ενημερώσεις για τα Windows XP και Windows Server 2003

Η Microsoft ενημερώνει ξανά τα Windows XP για exploits της NSAΝαι, νέες ενημερώσεις για τα Windows XP και Windows Server 2003: Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος γύρος των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας διορθώνει τρία εναπομείναντα τρωτά σημεία που έχουν δημιουργηθεί από την NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ), τα οποία η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επιδιορθώσει.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε την κυκλοφορία patches για τα exploits, τα οποία επηρέαζαν μόνο τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Server 2003.....

Η κυκλοφορία έρχεται καθώς η εταιρεία φαίνεται να συνειδητοποίησε τον “αυξημένο κίνδυνο από καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις” μετά από το cyberattack με ransomware του περασμένου μήνα.
Η Microsoft ενημέρωσε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows με τις ενημερώσεις του Απριλίου, εκτός από τρεις που επηρέασαν μόνο τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows και που οι χρήστες έπρεπε να αναβαθμίσουν.
Μετά όμως από την εξάπλωση του WannaCry του περασμένου μήνα που κλείδωσε χιλιάδες υπολογιστές η Microsoft αποφάσισε να διορθώσει και τα υπόλοιπα κενά στην ασφάλεια για να αποφύγει κάποιο παρόμοιο περιστατικό.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα τρία Windows exploits – με την ονομασία ENGLISHMANDENTIST, ESTEEMAUDIT και EXPLODINGCAN έχουν διορθωθεί στις ενημερώσεις ασφαλείας του Ιουνίου.
“Αυτά τα τρωτά σημεία είναι αρκετά σοβαρά και εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ακόμη και αν τα επηρεαζόμενα συστήματα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Sean Dillon, ανώτερος αναλυτής ασφαλείας της εταιρείας RiskSense, σε ένα email προς το ZDNet.
“Η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι αναγκαστικά κάποιο ransomware. Η εγκατάσταση....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr