Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ασφάλεια & privacy στο Android

Ασφάλεια & privacy στο Android; 4 εφαρμογές για λάτρεις του open-sourceEίστε λάτρεις των εφαρμογών ανοιχτού κώδικα και αναζητάτε τρόπους για να διατηρήσετε ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα και τις επικοινωνίες σας; Το να έχετε εγκατεστημένη μια αντιική προστασία στο κινητό σας σίγουρα δεν είναι κάτι που επαρκεί. Παρακάτω θα δούμε τέσσερις εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για Android που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο και να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς.....


1. Orbot

To Orbot είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, που βασίζεται στο Tor, και σας παρέχει τη δυνατότητα να σερφάρετε ανώνυμα μέσω της Android συσκευής σας. Tο Orbot χρησιμοποιεί το Tor για να κρυπτογραφήσει το traffic σας, διαφυλάσσοντας την ταυτότητα και το ιδιωτικό σας απόρρητο. Το Orbot αναπτύχθηκε από το The Tor Project, και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008.
Ασφάλεια & privacy στο Android; 4 εφαρμογές για λάτρεις του open-source
Κατά την ενεργοποίηση του Tor proxy κατά τη διάρκεια της χρήσης του Orbot, θα σας προταθεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Orfox, η οποία πρόκειται στην ουσία για ένα πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στον πηγαίο κώδικα του Tor Browser. Η χρήση οποιουδήποτε άλλου προγράμματος περιήγησης δεν θα σας επιτρέψει να συγκαλύψετε την ταυτότητά σας πίσω από το Τοr Proxy και να σερφάρετε με ανωνυμία.
Επιπλέον, η λειτουργία Apps VPN Μode του Orbot επιτρέπει και στις εφαρμογές της συσκευής σας να συνδέονται στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το δίκτυο Tor. Ωστόσο, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Orbot, η συσκευή σας πρέπει να έχει γίνει root.

2. Prey

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για να εντοπίσετε την χαμένη σας συσκευή. Εκτός από Android, το Prey είναι διαθέσιμο και για άλλες κορυφαίες πλατφόρμες και σας βοηθά να βρείτε την συσκευή σας σε περίπτωση κλοπής, απώλειας κτλ.

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών που προσφέρει, το Prey σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την γεωγραφική θέση της συσκευής, να διαγράφετε δεδομένα, να ανακτάτε αρχεία, ακόμη και να τραβήξετε μια φωτογραφία του ατόμου που χρησιμοποιεί τη συσκευή. Φυσικά για να ανακτηθούν τα δεδομένα θα πρέπει να υπάρχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

3. Signal

Το Singal είναι μια open source εφαρμογή για Android που παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση σε μηνύματα και φωνητικές κλήσεις. Ο πληροφοριοδότης της NSA, Edward Snowden, είχε προτρέψει τους χρήστες σε εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, στο παρελθόν.
Ασφάλεια & privacy στο Android; 4 εφαρμογές για λάτρεις του open-source
Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014 από την Open Whisper Systems και είναι επίσης διαθέσιμη για iOS συσκευές. Το πρωτόκολλο Signal (USP) της εφαρμογής αναπτύχθηκε από τον ιδρυτή της Open Whisper, Moxie Marlinspike και τον Trevor Perrin το 2013.
Το πρωτόκολλο παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση στην....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr