Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Online η κρυπτογράφηση του Hitler

Virtual Lorenz: online η κρυπτογράφηση του HitlerVirtual Lorenz: Μια online έκδοση της μηχανής κρυπτογράφησης μηνυμάτων που χρησιμοποιούσε ο Hitler είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε επιθυμεί να τη δοκιμάσει.
Το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής του Ηνωμένου Βασιλείου (National Museum of Computing ή TNMC) παρουσίασε τη μηχανή Virtual Lorenz για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Bill Tutte, του μαθηματικού του Bletchley Park που ....
έσπασε το σύστημα κρυπτογράφησης Lorenz SZ42 της Γερμανικής Διοίκησης, επιτρέποντας στους Συμμάχους να αποκρυπτογραφούν τα μυστικά τους.
“Το έργο του Tutte, που συχνά θεωρείται ως το μεγαλύτερο πνευματικό επίτευγμα του πολέμου, μείωσε τη σύγκρουση επιτρέποντας την αποκρυπτογράφηση των στρατηγικών μηνυμάτων του εχθρού σε τακτική βάση – και γινόταν πολύ γρήγορα με τη βοήθεια υπολογιστών Colossus”, αναφέρει το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής.
Ο Tutte και ο συνάδελφος John Tillman συνέκριναν πως λειτουργούσε ο 12-ρότορας του Lorenz για μια περίοδο τριών μηνών. Κατάφεραν να τη “σπάσουν” χωρίς να έχουν δει τη μηχανή, η οποία θεωρήθηκε πιο περίπλοκη από την πιο γνωστή μηχανή κρυπτογράφησης Enigma.
Σύμφωνα με έναν συνάδελφο τους τον Tony Sale, οι κωδικογράφοι ονόμασαν τα μηχανήματα Lorenz και την κυκλοφορία τους “fish”, τα οποία στην περίπτωση του Lorenz ήταν Tunny ή tuna fish. Αν και έσπασαν το Tunny, αρχικά χρειάστηκαν έξι εβδομάδες για να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα. Ο Colossus βοηθούσε στο να γίνει πιο γρήγορη η αποκρυπτογράφηση.
Ο online κρυπτογράφος Lorenz αναπαράγει τον υψηλό βιομηχανικό ήχο του πραγματικού Lorenz SZ42, καθώς και τον ήχο του μηχανήματος όταν ανταλλάσσονται μηνύματα.
Ο Martin Gillow, ο οποίος δημιούργησε το Virtual Lorenz, αναφέρει ότι η έμπνευση για το project ήταν ένας Virtual Colossus. Ο Gillow δημιούργησε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του αρχαίου υπολογιστή.
“Ως προγραμματιστής, ενθουσιάστηκα με την ανακατασκευή του υπολογιστή του Colossus όταν τον είδα για πρώτη φορά στο Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής. Ο Tony Sale, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας αναδόμησης, δημιούργησε επίσης ένα Virtual Colossus για το διαδίκτυο, αλλά ανακάλυψα ότι θα τρέχει μόνο σε παλιούς browsers”, ανέφερε.
“Έτσι, αποφάσισα να αναδημιουργήσω τον Virtual Colossus, και έπειτα ένα.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr