Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Microsoft:Eπείγουσα ενημέρωση για Windows XP

H Microsoft κυκλοφορεί επείγουσα ενημέρωση για Windows XPΝαι ενημερώσεις και για τα Windows XP: Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια επείγουσα ενημερωμένη έκδοση για σχεδόν όλες τις εκδόσεις των Windows για να εμποδίσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με το ransomware της WannaCry (από τη Microsoft αναγνωρίζεται ως Ransom: Win32/WannaCrypt).
Έτσι ακόμα και οι χρήστες των Windows XP, και Windows Server 2003 μπορούν να κατεβάσουν την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας από το Microsoft Update Catalog, παρόλο που η εταιρεία έχει σταματήσει να υποστηρίζει αυτές τις εκδόσεις.....

Η Microsoft συστήνει σε όλους να ενημερώσουν τα συστήματά τους το συντομότερο δυνατόν, δεδομένων του αυξανόμενου αριθμού επιθέσεων.
Οι λοιμώξεις από το WannaCry πρωτοεμφανίστηκαν χθες στην Ευρώπη, με στοχοθετημένες οργανώσεις σε διάφορες χώρες. Το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας χτυπήθηκε σοβαρά από το ransomware, το οποίο αργά την Παρασκευή άρχισε να διαδίδεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η λοίμωξη βασίζεται σε ευπάθεια των Windows που ανακάλυψε αρχικά η NSA και διέρρευσε νωρίτερα αυτό το έτος από την ομάδα Shadow Brokers. Η Microsoft εξήγησε ότι οι εκδόσεις των Windows που εξακολουθούν να υποστηρίζονται, (Windows 7, 8.1 και 10), είναι ασφαλείς με τις τελευταίες ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί.
Από την άλλη πλευρά, τα Windows XP, ο Windows Server 2003 και το Windows 8 δεν υποστηρίζονται πλέον και δεν έλαβαν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, οπότε η Microsoft αποφάσισε να δημοσιεύσει αυτήν την ενημερωμένη έκδοση επείγουσας ανάγκης, δεδομένης της κλίμακας της επίθεσης.
“Γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένοι από τους πελάτες μας τρέχουν εκδόσεις των Windows που δεν λαμβάνουν πλέον mainstream υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι πελάτες δεν θα έχουν λάβει την προαναφερθείσα ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο. Δεδομένου του δυνητικού αντίκτυπου στους πελάτες και τις επιχειρήσεις τους, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε την ενημέρωση ασφαλείας για πλατφόρμες με προσαρμοσμένη υποστήριξη, Windows XP, Windows 8 και Windows Server 2003” αναφέρει η Microsoft.
“Η απόφαση αυτή βασίστηκε σε μια αξιολόγηση της κατάστασης, έχοντας κατά νου, την αρχή της....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr