Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Στίβεν Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα πρέπει να μεταναστεύσει σε άλλους πλανήτες μέσα στα επόμενα 100 χρόνια

Φωτογραφία: APΟ διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να γίνει ένα πολύ-πλανητικό είδος μέσα στον επόμενο αιώνα, προκειμένου να αποφύγει την εξαφάνισή της.
Ο Χόκινγκ εξέφρασε τις προβλέψεις του σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Expedition New Earth, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, οι υπαρκτοί κίνδυνοι για το ...
ανθρώπινο είδος περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος, τον υπερπληθυσμό, τις επιδημίες και τα χτυπήματα αστεροειδών.
Στο πρόγραμμά του, ο Χόκινγκ θα διερευνήσει τις τελευταίες εξελίξεις της αστρονομίας, της βιολογίας και της τεχνολογίας των πυραύλων, που θα κάνουν την ζωή στον Άρη ένα εφικτό σενάριο.
«Σε αυτό το ντοκιμαντέρ ορόσημο, ο Χόκινγκ μαζί με την βοήθεια του καθηγητή μηχανολογίας Danielle George και τον πρώην μαθητή του Christophe Galfard, θα αποπειραθούν να μάθουν αν και πώς μπορούν οι άνθρωποι να φτάσουν στα αστέρια και να μετακινηθούν σε διαφορετικούς πλανήτες» αναφέρει το BBC.
«Το ταξίδι δείχνει ότι η φιλοδοξία του καθηγητή Χόκινγκ δεν είναι τόσο απόμακρη όσο ακούγεται – η επιστήμη πλέον βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επιστημονική φαντασία».
Οι προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ελπίζει να δημιουργήσει μια αποικία μέσα στις επόμενες δεκαετίες μέσω της αεροδιαστημικής επιχείρησης SpaceX, που έχει ο ίδιος ιδρύσει.
Το 2016 ο Musk είχε δηλώσει πως «δεν προφητεύω την ημέρα της κρίσης, αλλά η ιστορία υποδεικνύει ότι κάποια μέρα ένα τέτοιο γεγονός πιθανώς να συμβεί».
Ο Χόκινγκ έχει ζητήσει επανειλημμένως από τους ανθρώπους να μετοικίσουν στο φεγγάρι και τον Άρη, ως μέρος μιας ασφαλιστικής πολιτικής που θα μας σώσει αν και όταν συμβεί κάποια αποκαλυπτική καταστροφή πάνω στη Γη.
«Το φεγγάρι θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση απ’ όπου θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στο υπόλοιπο ηλιακό σύστημα», είχε αναφέρει ο Χόκινγκ σε μια διάλεξη που έδωσε το 2008, στην πεντηκοστή επέτειο της NASA. Στην ίδια ομιλία ο πεπειραμένος επιστήμονας είχε προσθέσει πως ο Άρης θα είναι «ο προφανής επόμενος στόχος».
Ο Χόκινγκ πέρυσι δήλωσε ότι η πιθανότητα ενός συμβάντος που θα αφανίσει το είδος μας από την Γη είναι «σχεδόν βέβαια» αν λάβουμε υπόψη μας όλες τις διαφορετικές πιθανότητες.
«Αν και η πιθανότητα μιας καταστροφής πάνω στον...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr