Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου φιλοξενεί εκθέματα που θα εντυπωσιάσουν

Ρομπότ τραγουδιστές και αυτόματοι κύκνοι στη σημαντικότερη συλλογή που έχει παρουσιαστεί ποτέΈνα ρομπότ-τραγουδιστής κι ένας αυτόματος ασημένιος κύκνος ηλικίας 244 ετών που λειτουργεί ακόμη θα υποδεχτούν τους επισκέπτες σε μια νέα έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και παρουσιάζει τις προσπάθειες των τελευταίων πέντε αιώνων για την κατασκευή «έξυπνων» μηχανών.
Τα «Ρομπότ», η έκθεση που ξεκινά αυτόν τον μήνα, θα φιλοξενήσει περισσότερα από 100 «αυτόματα». Το μουσείο επισημαίνει ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη συλλογή ....
«ανθρωποειδών» αυτόματων που έχει παρουσιαστεί ποτέ μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
lnddnbrob4
Μια από τις κυριότερες ατραξιόν είναι το βρετανικής κατασκευής «RoboThespian», ένα ρομπότ σε μέγεθος ανθρώπου που θα μετακινείται σε όλον τον χώρο της έκθεσης, θα κάνει ασκήσεις ορθοφωνίας και θα δίνει θεατρικές παραστάσεις για τους επισκέπτες κάθε 20 λεπτά.
Ο «Ασημένιος Κύκνος» είναι ένα αυτόματο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα από τον Τζον Τζόζεφ Μέρλιν, τον εφευρέτη των ρόλερ σκέιτ. Παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Παρισιού το 1867 όπου το είδε ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέν και το περιέγραψε αργότερα σε ένα μυθιστόρημα του.
lnddnbrob6
Άλλα αξιοσημείωτα εκθέματα είναι ο αυθεντικός σκελετός του ρομπότ Τ-800 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» και η Inkha, μια ρομποτική κεφαλή που δίνει συμβουλές... μόδας. Υπάρχει επίσης ένας «μοναχός» του 16ου αιώνα ο οποίος προσεύχεται και περπατάει κρατώντας έναν σταυρό, ένα αντίγραφο της «Μαρίας» από την ταινία «Μετρόπολις» και ο Κάσπαρ, ένας σύγχρονο ρομποτάκι που βοηθά τα αυτιστικά παιδιά να επικοινωνούν.
Η έκθεση θα ανοίξει στις.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr