Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Aircrack-ng:Αλήθειες και ψέματα

Αλήθειες και ψέματα για το Aircrack-ngAircrack-ng: Σε αυτό το άρθρο πήρα τη πρωτοβουλία να εκφράσω την άποψή μου για την νοοτροπία (και αφέλεια πολλές φορές, λόγο άγνοιας) που επικρατεί γύρω από την ασφάλεια. Έχω δει δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο και έχω δεχτεί εκατοντάδες φορές τις ερωτήσεις “πως θα βρω τον κωδικό του Facebook του τάδε” και περισσότερες φορές “πως θα βρω τον κωδικό του WiFi του δίπλα μου”. Οπότε μπήκα στο τρυπάκι να ελέγξω τα WiFi όλης της γειτονιάς μου για να δω, πόσο πιθανό είναι να βρω τον κωδικό σε κάποιο από αυτά.
Το τεστ το έκανα τις τελευταίες 3 μέρες με την...
πασίγνωστη Linux διανομή, Kali! Χρησιμοποίησα το πασίγνωστο πρόγραμμα Aircrack-ng και ο υπολογιστής επί 3 μέρες δοκίμαζε κωδικούς από βιβλιοθήκες σε ορισμένα random δίκτυα (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου). Το αποτέλεσμα; Θα σας το πω παρακάτω!

Βασικά, τι είναι το Aircrack-ng και πως δουλεύει;

Το Aircrack-ng (με πολύ λίγα λόγια) είναι μια σουίτα η οποία παρακολουθεί, αναλύει και επιτίθεται σε δίκτυα WiFi. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης είναι το αρχείο.cap ή αλλιώς, capture file το οποίο θα θέσουμε σε ανάλυση μέσω του Aircrack-ng για να συγκρίνει κωδικούς πρόσβασης.
Πως λειτουργεί ο παραπάνω τρόπος και ποια η πιθανότητα να βρει τον κωδικό σε ένα τυχαίο access point;
Όταν φτάσουμε στο βήμα που έχουμε δημιουργήσει το αρχείο.cap και το συγκρίνουμε με μια βιβλιοθήκη κωδικών που κατεβάσαμε από κάποιο torrent, το αποτέλεσμα είναι: Ή να βρούμε τον κωδικό του συγκεκριμένου WiFi, ή να μην περιλαμβάνεται στη βιβλιοθήκη ο κωδικός και να μην έχουμε αποτέλεσμα. Δώστε βάση στη δεύτερη περίπτωση, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.
Τις τελευταίες 3 μέρες δοκίμασα γύρω στα 30 εκατομμύρια κωδικούς από 4 βιβλιοθήκες passphrase σε πάνω από 4 γειτονικά WiFi δίκτυα και το αποτέλεσμα ήταν ένα ωραίο ΤΙΠΟΤΑ (σίγουρα υπάρχουν κι’άλλες, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, απλά με περισσότερες χαμένες ώρες σκαναρίσματος)! Οπότε θα μου πείτε τώρα, ποια η χρησιμότητα του Aircrack-ng;

Τι είναι οι βιβλιοθήκες κωδικών;

Οι βιβλιοθήκες κωδικών είναι όπως λέει και το όνομά τους, λίστες με......

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr