Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

O κανονισμός της ΥΠΑ για τα drones

Δημοσιεύτηκε ο κανονισμός της ΥΠΑ για τα dronesΔημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως ο κανονισμός της ΥΠΑ για τα drones. Οι ερασιτέχνες θα πρέπει να τα δηλώσουν.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ/Β/3152/30-9-2016 που αφορά τον κανονισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τα drones. Η μάλλον για τα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ή αλλιώς ΣμηΕΑ.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το κατεβάσουν σε μορφή pdf από την επίσημη ιστοσελίδα του εθνικού τυπογραφείου.
Το ΣμηΕΑ έπρεπε σίγουρα να μπει κάποια....
στιγμή κάτω από ένα νομικό πλαίσιο μόνο και μόνο για την ασφάλεια των επανδρωμένων πτήσεων. Όμως στον κανονισμό αυτό διακρίνουμε μία νομοθετική αυστηρότητα, ειδικά για τους ερασιτέχνες τους είδους, γι αυτούς δηλαδή που θα αγοράσουν ένα «παιχνίδι» για να παίξουν τις ελεύθερες ώρες τους.
Οι νέες απαιτήσεις είναι ότι άπαντες θα πρέπει να δηλώσουν μέσω μίας ηλεκτρονικής φόρμας την ιπτάμενη συσκευή τους και να αναγράψουν επάνω της ανεξίτηλα το αριθμό αδείας. Ως εδώ καλά, αλλά είδαμε απαγορεύσεις πτήσεων 8 χιλιομέτρων πέριξ των αεροδρομίων πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν σε όλα τα νησιά μας που έχουν ένα τουλάχιστον αεροδρόμιο  οι πτήσεις με drones απαγορεύονται. Μάλιστα αν αφαιρέσουμε και τις απαγορευμένες ζώνες όπως, στρατόπεδα, δημόσια κτίρια, πόλεις, συγκεντρώσεις προσώπων κλπ ο χώρος πτήσης μικραίνει πολύ.
Και μια και μιλάμε για συγκεντρώσεις προσώπων, η νομοθεσία απαγορεύει την πτήση drones από ερασιτέχνες πάνω από συγκεντρώσεις (ή αν θέλετε από την ανοικτή κατηγορία όπως την αναφέρει).  Αν σκοπεύετε να κινηματογραφήσετε τον υπαίθριο γάμο σας, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε, ή θα πρέπει να πληρώσετε τον επαγγελματία που κατέχει την ειδική άδεια για αυτό και που ο κανονισμός φρόντισε να του παραχωρήσει.
Στην κατηγορία της επαγγελματικής χρήσης των drones η νομοθεσία προβλέπει την κατοχή αδείας μετά από εξετάσεις, ηλικία πάνω από τα 18, πιστοποίηση γνώσης Αγγλικών και Ελληνικών και φτάνει μέχρι και κατάθεση σχεδίου πτήσης.Βέβαια η υποχρέωση για κατάθεση σχεδίου πτήσης στην ΥΠΑ δεσμεύει όλα τα ΣμηΕΑ που ίπτανται μακρύτερα από 50 μέτρα από τον χειριστή τους. Δηλαδή που έχουν δυνατότητα πτήσης και επικοινωνίας πέραν των 50 μέτρων.
Είμαστε σε αναμονή να δούμε αφενός μεν την υλοποίηση των βασικών κανόνων του κανονισμού αυτού (δηλώσεις, άδειες κλπ) αλλά και την μετέπειτα εφαρμογή του.
Προς το παρόν αν θέλετε να δείτε τα όρια των.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr