Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Malware προσβάλει τον Chrome μέσω Facebook

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  1481282598_picture_1_copy.jpg 
Εμφανίσεις:  76 
Μέγεθος:  13,4 KB 
ID: 177451Μια καινούργια εκστρατεία spam έχει ανακαλυφθεί στο Facebook, το μήνυμα λέει πως είναι σεξ βιντεο διάφορων επωνύμων ενώ στην πραγματικότητα οδηγεί τους χρήστες στο να κατεβάσουν μια κακόβουλη επέκταση για τον Chrome της Google.
Ανακαλύφθηκε απο τους ερευνητές ασφαλείας Magni Reynir Sigurðsson και Maharlito Aquino, τα μηνύματα φτάνουν στον χρήστη μέσω προσωπικών μηνυμάτων ή από .....
διάφορα γκρουπ στο Facebook. Για να κάνουν τον χρήστη να ανοίξει το αρχείο βάζουν στο όνομα του την ονομασία κάποιου διάσημου, ημερομηνία, τις λέξεις Leaked sex tape και την επέκταση .mp4 που σε κάνει να πιστεύεις πως είναι αρχείο βίντεο.

Αν κάποιος κοιτάξει καλύτερα θα δει πως το αρχείο είναι στην πραγματικότητα ενα pdf, το πρόβλημα όμως είναι οτι απο default στο λειτουργικό Windows δεν εμφανίζει τις επεκτάσεις των αρχείων, έτσι ο χρήστης βλέπει μόνο το .mp4 με αποτέλεσμα να πατήσει για να δεί το "βιντεο"

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  1481282764_pdf-file.jpg 
Εμφανίσεις:  16 
Μέγεθος:  48,3 KB 
ID: 177453

Οταν το κάνει τότε βλέπει το παραπάνω, πατώντας το Play, ανοίγει μια καινούργια σελίδα με πολλές διαφημίσεις. Αν ο χρήστης κάνει χρήση του Chrome για να ανοίξει την σελίδα τότε θα οδηγηθεί σε μια ψεύτικη σελίδα που έχει την σχεδίαση του γνωστού σε όλους YouTube, η όποια ζητάει απο τον χρήστη να κατεβάσει μια επέκταση για να μπορέσει να δεί το βίντεο.

Αυτή η επέκταση μετά την εγκατάσταση ανοίγει μια σελίδα στο Facebook όπου ζητάει απο τον χρήστη να δώσει ξανά τα στοιχεία σύνδεσης του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι κατασκευαστές της να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό του χρήστη και να ξεκινήσουν την διαδικασία αποστολής μηνυμάτων στην λίστα επαφών του.

Δυστυχώς όμως δεν σταματάει εκεί, αφαιρεί την δυνατότητα πρόσβασης στην....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com