Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το SpaceX σχεδιάζει να φέρει το internet σε κάθε τμήμα του πλανήτη


582d8981c3618816728b45ae-internet internetΤο SpaceX σχεδιάζει να φέρει το internet σε κάθε τμήμα του πλανήτη και όλα ξεκινούν στο διάστημα.
Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον Elon Musk, έχει μόλις καταθέσει μια αίτηση με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, που καθορίζει το όραμά της για τη χρήση χιλιάδων δορυφόρων σε τροχιά που θα στέλνουν σήμα internet στη γη.
«Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα ευρύ φάσμα ευρυζωνικών επικοινωνιών και ....
υπηρεσιών για οικιακούς, εμπορικούς, θεσμικούς, κυβερνητικούς και επαγγελματικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η SpaceX.
Συνολικά, το σχήμα θα αποτελείται από 4.425 δορυφόρους σε διάφορες τροχιές και θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια $, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν από τον Musk το 2015.
https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f289411%2fap_16294097808683 internet
Ο σχηματισμός θα ξεκινήσει με 800 δορυφόρους αρχικά, αν και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.
«Όταν αναπτυχθεί πλήρως, το σύστημα SpaceX θα περάσει πάνω από όλα σχεδόν τα μέρη της επιφάνειας της Γης και ως εκ τούτου κατ ‘αρχήν θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει internet σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε η SpaceX.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX έχει κάνει ένα τέτοιο σχέδιο. Ο Musk έχει μιλήσει για το δορυφορικό σύστημα πολλές φορές, λέγοντας ότι θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει μια πόλη στον Άρη, σύμφωνα με το Seattle Times.
Η SpaceX επίσης δεν είναι η μόνη με φιλοδοξίες για internet από το διάστημα. Η εταιρεία.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr