Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Περιστατικά χάκινγκ που προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά

Χακαρίσματα που ντρόπιασαν εταιρείες αλλά και χώρεςΣε έναν κόσμο όπου οι υπολογιστές ελέγχουν τα πάντα και κάθε πληροφορία είναι καταχωρημένη όχι σε κάποιο κλειδαμπαρωμένο συρτάρι, αλλά σε συνδυασμούς του 0 και του 1, κι όλοι αυτοί συνδέονται μεταξύ τους σε δίκτυα, η κλοπή μυστικών δεν απαιτεί καλο-εκπαιδευμένους μυστικούς πράκτορες. Βλέπετε, η φυσική παρουσία δεν είναι απαραίτητη. Αντιθέτως, η «δουλειά» πλέον γίνεται από αναπαυτικές καρέκλες, μπροστά από οθόνες υπολογιστών, οι οποίοι βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το στόχο!Όλο και συχνότερα, η...
κλοπή μυστικών γίνεται από χάκερ, ανθρώπους που ενεργούν είτε αυτόνομα, είτε υπό την σκέπη ακόμη και κυβερνήσεων.
Κάθε παραβίαση έρχεται να φανερώσει τις ευπάθειες των υπολογιστικών συστημάτων και να αποδείξει ότι όσο εξελιγμένα συστήματα προστασίας κι αν δημιουργήσουμε, ένας υπολογιστής συνδεδεμένος σε δίκτυο, θα παραμείνει εν δυνάμει στόχος απροστάτευτος απέναντι στις ορέξεις των χάκερ.
Καλύτερη απόδειξη για το γεγονός αυτός δεν είναι άλλη από περιστατικά hacking που έχουν κατά καιρούς συμβεί και έχουν ντροπιάσει ειδικούς, εταιρείες, ακόμη και.. ολόκληρες χώρες! Ας δούμε ορισμένα εξ αυτών…

Stuxnet ή πώς ένας ιός προκάλεσε προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

netstuff11
Η υπόθεση του Stuxnet αποκαλύφθηκε το 2010. Επρόκειτο για ένα αυτοαναπαραγόμενο και κακόβουλο λογισμικό των Microsoft Windows που ήταν ειδικά σχεδιασμένο να προσβάλει τους βιομηχανικούς ελεγκτές της Siemens και για την ακρίβεια το πρώτο πρόγραμμα σχεδιασμένο να κάνει κάτι τέτοιο. Στόχος του κακόβουλου λογισμικού ήταν το Ιράν και πιο συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας. Το λογισμικό στόχο είχε να παρεμποδίσει τη λειτουργία των μηχανημάτων φυγοκέντρησης σε πυρηνικούς σταθμούς, κάνοντάς τους να περιστρέφονται με μη ομαλό τρόπο κι αυτό να μην γίνεται αντιληπτό από τους χειριστές. Αν και δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, πίσω από το λογισμικό βρίσκονταν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με στόχο να σαμποτάρουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
netstuff4

Η παραβίαση του PlayStation Network.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr