Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Αθώος ο «Ασθενής Μηδέν» του AIDS

Αθώος ο «Ασθενής Μηδέν» του AIDS

«Αθώος»! Αυτή είναι η επίσημη ετυμηγορία της επιστήμης για έναν από τους πιο δαιμονοποιημένους ασθενείς στην ιστορία, τον ομοφυλόφιλο Γαλλοκαναδό ιπτάμενο φροντιστή Γκαετάν Ντιγκά, γνωστό και ως «Ασθενή Μηδέν», ο οποίος επί δεκαετίες τώρα θεωρείτο αυτός που πρώτος έφερε το AIDS στις ΗΠΑ. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιθεώρηση «Nature», δείχνει ότι ο Ντιγκά δεν ήταν παρά απλώς ένας από τους χιλιάδες ασθενείς που μολύνθηκαν με τον ιό HIV στη δεκαετία του ΄70.
Η ανάλυση....

Το AIDS αναγνωρίσθηκε ως ασθένεια το 1981, όταν ασυνήθιστα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται σε ομοφυλόφιλους. Η νέα μελέτη δείχνει ότι η Νέα Υόρκη έπαιξε καταλυτικό ρόλο ως το επίκεντρο για την εξάπλωση της νόσου.
Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Μάικλ Γουορομπέι του Πανεπιστημίου της Αριζόνα δήλωσε ότι, μετά την ανάλυση περίπου 2.000 παλαιών δειγμάτων αποθηκευμένου αίματος (και από ασθενείς με AIDS), ως η πιο πιθανή χρονολογία για την εμφάνιση της ασθένειας στις ΗΠΑ θεωρείται το 1970 ή το 1971, δηλαδή μια δεκαετία προτού η θανατηφόρα νόσος γίνει αντιληπτή.
Η ανάλυση του αίματος του Ντιγκά, που τότε εργαζόταν στην καναδική αεροπορική εταιρεία Air Canada και ο οποίος πέθανε το 1984, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν ήταν αυτός ο «πατέρας» της κατοπινής επιδημίας του AIDS στις ΗΠΑ. Το όνομά του είχε αναφέρει πρώτος ο συγγραφέας Ράντι Σιλτς, που το 1987 έγραψε ένα μπεστ-σέλερ βιβλίο για την κρίση του AIDS.
Η προέλευση
Η νόσος πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την πόλη Κινσάσα του Κονγκό, από εκεί πέρασε στην Καραϊβική και μετά στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη πλέον ο ιός τράβηξε τη διεθνή προσοχή.
«Κανείς δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί υπεύθυνος για την εξάπλωση ενός ιού για τον οποίο κανείς δεν ήξερε», δήλωσε ο Γουορομπέι και πρόσθεσε πως «παραμένει ανοιχτό το ζήτημα πώς ο ιός εξαπλώθηκε από την Καραϊβική στις ΗΠΑ».
Όπως είπε, ο Ντιγκά παρεξηγήθηκε επειδή....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr