Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Στοπ στην φαλάκρα με τρίχες από 3D εκτυπωτή!

Θύλακες τριχών που θα δημιουργούνται μέσα από μια διαδικασία, παρόμοια με την τρισδιάστατη εκτύπωση, θα μπορούσαν κάποια στιγμή στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν ως μοσχεύματα για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών, υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η εταιρεία καλλυντικών L’ Oreal.
Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει επίσης τη συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία βιο-εκτύπωσης Poietis, η....
οποία έχει αναπτύξει μια διαδικασία λέιζερ εκτύπωσης αντικειμένων που έχουν ως βάση τα κύτταρα.
Στο παρελθόν, οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν θύλακες τριχών με αυτόν τον τρόπο, ενώ οι εταιρείες καλλυντικών υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 ακόμα χρόνια έως ότου τελειοποιηθεί η τεχνική.

«Αν καταφέρουμε να βιο-εκτυπώσουμε ένα θύλακα τρίχας, κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τις γνώσεις μας τόσο στη βιολογία των μαλλιών όσο και στα μυστήρια που κρύβονται πίσω από την ανάπτυξη και την απώλειά τους», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Χοσέ Κοτόβιο, διευθυντής του τμήματος έρευνας και καινοτομίας της L’ Oreal.
Αρχικά οι θύλακες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε δοκιμές νέων προϊόντων, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η τριχόπτωση επηρεάζει ψυχολογικά πολλούς ανθρώπους και είναι οδυνηρή -εάν καταφέρουμε να εντοπίσουμε ορισμένα συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να την καταπολεμήσουν, κάτι τέτοιο θα ήταν επαναστατικό. Το επόμενο βήμα είναι η εμφύτευση. Αυτό θα ήταν το.....
 Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr