Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς κυβερνητικά spyware μολύνουν έναν υπολογιστή


 hacking-top-spyware spywareΈχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργεί πραγματικά ένα κυβερνητικό spyware; Eνα νέο 10λεπτo βίντεο από την Motherboard, παρουσιάζει ένα ιταλικό ανάδοχο επιτήρησης που ονομάζεται RCS Lab demo και πρόκειται για εργαλείο hacking σαν αυτά που προορίζονται για χρήση από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Δείχνει επίσης, ότι οι μπάτσοι χρειάζονται πολύ λίγες τεχνικές γνώσεις για να ....αφαιρέσουν ένα τρομακτικά μεγάλο μέρος πληροφοριών από τον υπολογιστή ενός στόχου.
Το βίντεο δείχνει ένα προϊόν λογισμικού από την ιταλική εταιρεία RCS Labs που ονομάζεται Mito3, το οποί επιτρέπει στον εργαζόμενο της RCS τη δημιουργία αυτού του είδους των επιθέσεων με ευκολία, εφαρμόζοντας απλά έναν κανόνα στις ρυθμίσεις του λογισμικού. Η ιστοσελίδα RCS περιγράφει αυτό το προϊόν ως “κέντρο ελέγχου” που “ανακτά, αποκωδικοποιεί, επεξεργάζεται και αποθηκεύει το περιεχόμενο που προέρχεται από σχεδόν οποιοδήποτε είδος του δικτύου επικοινωνίας.”
Ο εργαζόμενος της RCS μπορεί να επιλέξει μία ιστοσελίδα που θέλει να χρησιμοποιήσει ως φορέα, να κάνει κλικ σε ένα αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξει “inject HTML” σε μια αθώα ιστοσελίδα. Αυτό στη συνέχεια, δημιουργεί ένα κακόβουλο popup που αναγκάζει το θύμα να κατεβάσει μια ενημερωμένη έκδοση του Flash. Από εκεί και πέρα, ο υπολογιστής χακάρετε, ενώ μια ψεύτικη ενημέρωση φαίνεται να λαμβάνει χώρα στην οθόνη για να κατευνάσει το χρήστη. Μόλις ο χρήστης κατεβάζει την ψεύτικη ενημέρωση, έχει προσβληθεί από spyware.
«Όλη αυτή η διαδικασία εγκατάστασης είναι στην πραγματικότητα....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr