Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κυκλοφόρησε το πρώτο αυτοδηγούμενο λεωφορείο

1fd405528f51004b44a14d9383125aee-λεωφορείο λεωφορείοΈνα αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο, γνωστό ως RAC Intellibus, έχει αρχίσει δοκιμές στους δρόμους ρου Περθ. Οδηγώντας κατά μήκος του Νότιου Περθ, θα μεταφέρει επιβάτες, ενώ θα παρακάμπτει οτιδήποτε στο δρόμο του, από σταθμευμένα αυτοκίνητα μέχρι ποδηλάτες!
Για να ξεκινήσει τη δημόσια δοκιμή των τριών μηνών, το Royal Automobile Club της Δυτικής Αυστραλίας (RAC) έλαβε ειδική άδεια από την πολιτειακή κυβέρνηση. Ο Patrick Walker, γενικός διευθυντής του RAC, είπε ότι αναμένει πως αν η δοκιμή πάει καλά, η διαδρομή θα επεκταθεί με τις κατάλληλες άδειες.....

Η σημερινή διαδρομή είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα και θα διαρκεί 20 λεπτά. Ο Walker είπε ότι η τρίτη φάση της δοκιμής θα ταξιδεύει ενδεχομένως από τον Sir James Mitchell Park και τον παλιό ζωολογικό κήπο του Περθ, περίπου 20 λεπτά διαδρομή.
Η συγκεκριμένη διαδρομή επιλέχθηκε επειδή η ομάδα του RAC ήθελε να μην είναι πολύ περίπλοκη και να βρίσκεται μακριά από δρόμους υψηλής ταχύτητας. Το λεωφορείο έχει μέγιστη ταχύτητα 45 km (28 m) ανά ώρα, αλλά θα ταξιδεύει συνήθως με 20 (12 m).
Οι πιθανοί επιβάτες μπορούν να εγγραφούν για να δοκιμάσουν το πρόγραμμα οδήγησης του λεωφορείου, το οποίο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη, καθώς και τα Σάββατα.
Κατά την άποψη του Walker, το λεωφορείο είναι ένας αυτοματισμός επιπέδου πέντε – το υψηλότερο επίπεδο αυτοματοποίησης σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης ΣΑΕ – δεδομένου ότι δεν έχει τιμόνι, χειριστή και πεντάλ.
Το σύστημα LIDAR χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να αισθανθεί και να αποφύγει εμπόδια, που υποστηρίζεται από κάμερες στερεοσκοπικής που μπορούν να διαβάσουν τα σήματα κυκλοφορίας. Όπως και πολλά άλλα οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο, έχει επίσης GPS και αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης.
Το λεωφορείο έχει 11 θέσεις. Υπάρχει χώρος για τέσσερις όρθιους επιβάτες, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να είναι όρθιος κατά τη διάρκεια της δοκιμής για λόγους ασφαλείας. Επίσης,....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr