Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Πώς να ξεγελάς το Pokemon Go και άλλα τέτοια υπέροχα!

Drones σε απόλυτα παλαβές χρήσειςΗ κουβέντα για τα drones περιστρέφεται συνήθως γύρω από τρομακτικές στρατιωτικές χρήσεις, παρά το γεγονός ότι εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Και στην πραγματικότητα οι ιπτάμενοι φίλοι υπηρετούν μια πλειάδα σκοπών, από στρατιωτικές φυσικά χρήσεις μέχρι εμπορικές, ψυχαγωγικές και φωτογραφικές, όταν δεν συμβάλλουν σε τόσους ακόμα τομείς της ζωής.
Κι αυτό γιατί γίνονται ολοένα και πιο προσιτά οικονομικά, κάνοντας πολλούς να θέλουν να πειραματιστούν μαζί τους....

Και βέβαια όσο γίνεται κάτι όλο και πιο κοινό, τόσο πιο δημιουργικές γίνονται οι χρήσεις του, καθώς ο ευφάνταστος ανθρώπινος νους όρια δεν γνωρίζει...

Το drone που ήρθε για να κλέβει στο Pokemon Go

dronnnsensee1
Η τρέλα του Pokemon Go δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς από τη στιγμή που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 όλοι τρέχουν παντού σαν μανιακοί να πιάσουν τα Pokemon. Ένας παίκτης ωστόσο αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας άρδην τους κανόνες του παιχνιδιού.
Προσάρμοσε λοιπόν ένα smartphone σε ένα drone και μέσω εφαρμογής «κλωνοποίησε» την οθόνη του τηλεφώνου στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Το αποτέλεσμα ήταν δαιμόνιο: ο τύπος συνέχισε να κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ του την ώρα που το drone του έτρεχε και έπιανε τα Pokemon σε όλη την πόλη!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ολλανδική εταιρία πουλά πια ένα αντίστοιχο μαραφέτι που σου επιτρέπει να κάνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εξαιρετικό, αν και σχετικά τεμπέλικο…

Τα σμήνη από μίνι drones

dronnnsensee2
Μικροσκοπικά drones μεταμφιεσμένα σε έντομα και πουλάκια δεν είναι φυσικά νέα ιστορία, καθώς κυκλοφορούν και κατασκοπεύουν εδώ και καιρό. Η κατασκευή τους είναι συνήθως έργο ημι-μυστικών εταιριών, όπως η διαβόητη DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, της οργάνωσης που ευθύνεται για όλα αυτά τα μαραφέτια που μοιάζουν να ξεπήδησαν από ταινία του Τζέιμς Μποντ.
Τα micro drones, όπως τα λένε, είναι συνήθως ακίνδυνα, καθώς υπηρετούν κατασκοπευτικούς και αναγνωριστικούς σκοπούς, αν και το πράγμα αναμένεται να γίνει σαφώς πιο τρομακτικό. Και φονικό! Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δημοσιοποίησε πρόσφατα το εικοσαετές πλάνο της για μικρά, εναέρια και μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία «αλλάζουν το παιχνίδι για τον πόλεμο του μέλλοντος».
Ολόκληρα σμήνη από τέτοια micro drones θα μπορούν να πλήττουν είτε έναν στόχο είτε να διασκορπίζονται ώστε να βάλουν κατά πολλών. Η υπεροχή τους είναι πασιφανής, καθώς είναι φτηνά και όσα να καταρρίψει ο εχθρός, θα συνεχίσουν να παραμένουν αρκετά εκεί πάνω ώστε να οργανωθούν εκ νέου και να πλήξουν ξανά τον στόχο τους. Ικανότητα που η αμερικανική Αεροπορία ονόμασε χαρακτηριστικά «αυτοθεραπεία»!
Την ώρα λοιπόν που τα μεγαλύτερα και ακριβότερα drones μπορούν να καταρριφθούν με μια καλή βολή, τα σμήνη από τους μικρούς αυτούς φτερωτούς διαβόλους θα σπέρνουν τον όλεθρο χωρίς αποτελεσματικό μέσο για την εξουδετέρωσή τους…

Ράλι με drones

dronnnsensee3
Το επόμενο μεγάλο σπορ θα είναι ακριβώς αυτό, αν και θα περάσουν χρόνια για να το δούμε σε κάποια Ολυμπιάδα. Πολύ πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2016, διοργανώθηκε πού αλλού, στις ΗΠΑ, το παρθενικό Liberty Cup, όταν 100 μαθητές-πιλότοι drones τα έδωσαν όλα για να προκριθούν σε αυτό που θεσμοθετήθηκε ήδη ως Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας με Drones!
Κάθε συμμετέχοντας πρέπει να φτιάξει το δικό του drone, καθώς το πρωτάθλημα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μιας και είναι εδώ για να τονώσει την επιστημονική, κατασκευαστική και μαθηματική δεξιότητα των παιδιών. Οι πιλότοι του εδάφους φορούσαν ειδικά κιάλια για να ζήσουν σε πρώτο πρόσωπο την εμπειρία της τηλεκατευθυνόμενης μάχης στον αέρα…

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr