Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Google και GSK ψηφίζουν «βιοηλεκτρονική»

Google και GSK ψηφίζουν «βιοηλεκτρονική»Λονδίνο 
O όμιλος Alphabet στον οποίο έχουν μεταφερθεί όλες οι δραστηριότητες της Google θα συνεργαστεί με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα του σώματος.
H GSK και η Verily Life Sciences, η εταιρεία επιστημών υγείας του ομίλου Alphabet, θα επενδύσουν συνολικά 540 εκατομμύρια λίρες (641 εκατ. ευρώ) την επόμενη επταετία για τη... νέα εταιρεία Galvani Bioelectronics, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Η Galvani θα έχει την έδρα της στο ερευνητικό κέντρο της GSK βόρεια του Λονδίνου, ενώ ένα δεύτερο εργαστήριο θα δημιουργηθεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η GSK αποκάλυψε τις φιλοδοξίες της στο χώρο της «Βιοηλεκτρονικής» με δημοσίευση στο περιοδικό «Nature» πριν από τρία χρόνια.

«Εξυπνα» εργαλεία για την υγεία

Η Verily, όχημα στην προσπάθεια της Google να επεκταθεί στο χώρο της υγείας, συνεργάζεται επίσης με την ελβετική Novartis στην ανάπτυξη ενός έξυπνου φακού επαφής για διαβητικούς που μετρά τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα.

Η Galvani, η οποία θα ανήκει κατά 55% στην GSK και κατά 45% από την Verily, θα αναπτύσσει μικρές εμφυτεύσιμες συσκευές που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα των νεύρων. Στόχος η διόρθωση των μη φυσιολογικών ηλεκτρικών σημάτων που συνοδεύουν πολλές ασθένειες.

Οι συσκευές αυτές, ελπίζει η εταιρεία, θα μπορούν να αντιμετωπίσουν χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και το άσθμα.

Η ιδέα χρήσης ηλεκτρικών σημάτων στην....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr