Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Kινηματογραφήσετε το εσωτερικό σας με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής κάμερας!


 

Doctor-using-simplified-e-Ordering-with-CDS-κάμερα κάμεραΤώρα μπορείτε να κινηματογραφήσετε το εσωτερικό σας με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής κάμερας! Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης έχουν αναπτύξει μια 3D-printed, κάμερα τριών φακών που είναι μόλις 100 μικρόμετρα (0,004 ίντσες), η οποία μπορεί να εγχυθεί στο σώμα σας μέσω μιας σύριγγας. Είναι πολύ κατάλληλη για ενδοσκόπηση και καταστάσεις όπου θέλουμε να παρατηρήσουμε το σώμα ενός ασθενούς από μέσα.Κατασκευάστηκε...
χρησιμοποιώντας κάτι που ονομάζεται «femtosecond σύστημα άμεσης γραφής λέιζερ», το οποίο δεν είναι μεγαλύτερο από ένα κόκκο αλατιού, πάνω στο άκρο ενός καλωδίου οπτικών ινών με πλάτος δύο ανθρώπινων τριχών.
«Ενδοσκοπική εφαρμογές θα επιτρέψουν την μη επεμβατική και μη καταστρεπτική εξέταση των μικρών αντικειμένων στην ιατρική, καθώς και το βιομηχανικό τομέα,» έγραψαν οι δημιουργοί στην έρευνά τους.
Δήλωσαν τα εξής: «Η πρωτοφανής ευελιξία της μεθόδου μας ανοίγει το δρόμο προς τα εκτυπωμένα οπτικά όργανα μινιατούρες, όπως ενδοσκόπια, συστήματα οπτικών απεικόνισης για την κυτταρική βιολογία, νέα συστήματα φωτισμού, παγίδες μινιατούρες οπτικών ινών, ολοκληρωμένους κβαντικούς πομπούς και ανιχνευτές, μικροσκοπικά drones και ρομπότ με αυτόνομη οπτική.»
Οι ερευνητές λένε ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμής υπήρξε παραγωγή “υψηλής οπτικής παραστάσεων και ήταν πολύ συμπαγές.”
Μόλις τοποθετηθεί στο εσωτερικό του σώματος, η κάμερα μπορεί να.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr