Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ενας στους πέντε χρήστες χάνει τον ύπνο του για να δει την αγαπημένη του σειρά

Εθισμένοι στις τηλεοπτικές σειρέςΠρόσφατη βρετανική μελέτη έδειξε ότι καθημερινά ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να «κολλάνε» μπροστά από τον τηλεοπτικό τους δέκτη ή την οθόνη του υπολογιστή τους από το να βγουν βόλτα ή να ασχοληθούν με κάποια άλλη δραστηριότητα. Οι αριθμοί αποκάλυψαν μάλιστα ότι ένας στους πέντε θυσιάζει τον νυχτερινό του ύπνο προκειμένου να παρακολουθήσει την αγαπημένη του σειρά.Οπως αποκαλύπτει η βρετανική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Sky Box Sets, η υπηρεσία παρακολούθησης on demand.... ολόκληρων κύκλων δημοφιλών σειρών του τηλεοπτικού δικτύου Sky, η παρακολούθηση σειρών έχει αντικαταστήσει άλλες καθημερινές δραστηριότητες όπως π.χ. η ανάγνωση ενός βιβλίου, και συμβαίνει παντού, συμπεριλαμβανομένων της τουαλέτας, της μπανιέρας ή ακόμη και της δουλειάς.

Αιτία φιλίας, έρωτα και χωρισμού

Το 8% των χρηστών παραδέχεται ότι η επιλογή μιας κοινής σειράς με το έτερόν τους ήμισυ είναι ικανή να τους φέρει πιο κοντά και να φουντώσει το πάθος τους. Το 6% δηλώνει ότι κάποια στιγμή πήρε άδεια ασθενείας από την εργασία του ώστε να μπορεί να συνεχίσει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς, όπως π.χ. το «Game of Thrones», το «Breaking Bad» και το «The X-Files». Σχεδόν το 27%, εκτιμούν οι ειδικοί, παρακολουθεί περί τις τρεις διαφορετικές σειρές τη φορά, το 64% προτιμά τη σειρά του από την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου - ποσοστό που στην περίπτωση των χρηστών ηλικίας 24 ετών και κάτω εκτοξεύεται στο 82%.

To 52% των χρηστών μοιράζεται τις σκέψεις και τις απόψεις του με αναρτήσεις στα social media γύρω από τα επεισόδια που έχει παρακολουθήσει, ενώ το 20% αναφέρει ότι νιώθει παρείσακτος όταν το φιλικό του περιβάλλον σχολιάζει επεισόδια της σειράς που βλέπει και δεν έχει ακόμη παρακολουθήσει.

Την κορυφή της κατάταξης της πιο αγαπητής σειράς καταλαμβάνει το «Game of Thrones», ενώ πρόκειται επίσης για τη σειρά που «πονάει» περισσότερο τους λάτρεις της σε περίπτωση απώλειας κάποιου επεισοδίου.

Από τη μελέτη φάνηκε ακόμη ότι το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr