Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Parisa Tabriz, H Security Princess της Google

Γνωρίστε την Parisa Tabriz, την Security Princess της Google ParisaΔεν υπάρχει αυτό που λέμε «unhackable». Το ξέρουμε, το ξέρετε, και το ξέρουν ακόμα και οι ίδιοι οι hackers.  Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε μέτρα για την ασφάλειά μας, ανάλογα με τη σύνεσή μας. Τώρα, φανταστείτε να είστε ο επικεφαλής της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, ας πούμε της Google, τότε ποιο θα ήταν το σχέδιο δράσης σας για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο καθημερινούς χρήστες σας; Δύσκολη ερώτηση…
Λοιπόν, ας φανταστούμε έναν ιππότη σε μια ..
λαμπερή λευκή πανοπλία, με ένα ‘white hat’ που πολεμά τους ‘black hats’. Cool; Αυτό ακριβώς έχει και η Google. Γνωρίζοντας πόσο μεγάλη είναι η Google, σίγουρα χρειάζονται κάποιον με ειδικές δεξιότητες, κάποιον που θα σκέφτεται σαν τους επιτιθέμενους, αλλά μόνο πιο γρήγορα και να τους προειδοποιεί σχετικά με οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας προτού αυτό γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους black hats.

H “Parisa Tabriz- The Security Princess” είναι αυτή στην οποία βασίζεται η Google για να διαφυλά την αυτοκρατορία της. Επικεφαλής μιας ομάδας 30 hackers σε Αμερική και Ευρώπη, αυτό που προσπαθεί η Parisa και η ομάδα της να κάνει καθημερινά είναι να προσπαθεί να hackάρει το ίδιο της το αφεντικό! Η Parisa είναι γνωστή στον κόσμο του hacking, ακριβώς όπως ένας μυστηριώδης υπερήρωας comic που παρακολουθεί κι επιβλέπει την πόλη με τις δυνάμεις του, χωρίς να έχει απολύτως καμία κακή πρόθεση.
Η Parisa στα 30 της μπήκε στην λίστα με τις πιο σημαντικές γυναίκες για την κατηγορία κάτω των 30 στο Tech της Forbes το 2012 και συγκαταλέγεται μέσα στους 250 ερευνητές ασφάλειας που η Google εμπιστεύεται για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και της υποδομής της εταιρείας.
Η δουλειά της είναι να ξετρυπώνει τα  bugs στο Google Chrome, τον Internet browser που χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο, και να σιγουρευτεί πως επιδιορθώνονται άμεσα προτού υποπέσουν στην αντίληψη των κακόβουλων hackers.
Parisa-tabriz-security-princess Parisa
Στην ηλικία των 31, είναι μια από τους υπαλλήλους -διαμάντια της Google, στην οποία μπήκε το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr