Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Hacker βρήκε bug σε pizza app και κέρδισε pizza για μια ζωή…

Hacker βρήκε bug σε pizza app & κέρδισε pizza για μια ζωή... Φοβερό?! pizzaΤι θα κάνατε αλήθεια αν βρίσκατε έναν τρόπο να κερδίσετε δωρεάν pizza για την υπόλοιπη ζωή σας; Ακόμα κι αν είστε ένας καλός και ειλικρινής άνθρωπος, θα μπορούσατε να αντισταθείτε; Ε λοιπόν αυτή η προσφορά σίγουρα θα σας έκανε να τρώγεστε με…. τα ρούχα σας!Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και ο Paul Price, ένας ερευνητής ασφάλειας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος βρήκε ένα Βug στην βρετανική έκδοση του Domino Pizza app. Βρήκε πως το app API δεν διεκπαιρέωνε σωστά τις διαδικασίες των πληρωμών.Ως αποτέλεσμα, αν ένας χρήστης είχε...
αρκετή τεχνική γνώση, θα μπορούσε να πάρει αυτό το πλεονέκτημα να εκμεταλλευθεί το  loophole  και να ξεγελάσει την εφαρμογή της pizzaς ώστε να δέχεται άκυρες πληρωμές και να παραγγέλνει δωρεάν pizza.
“Χμμ, τι? Φαίνεται πως δέχθηκε την παραγγελία μου χωρίς έγκυρη πληρωμή», αναφέρει ο Price στο blog post του. “Σίγουρα είναι κάτι πρωτοφανές και η Dominos θα τσεκάρει στα γραφεία της  χειροκίνητα την παραγγελία προτού ξεκινήσει η ετοιμασία της … σωστά;”
​Ε λοιπόν, ο Price δεν πίστευε πως το κόλπο όντως δούλεψε! Έτσι, με σκοπό να το επιβεβαιώσει κάλεσε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Domino για να διπλοτσεκάρει, κι έμαθε πως η παραγγελία του όντως ετοιμαζόταν!
“Κάλεσα το κατάστημα και μου επιβεβαίωσαν πως έχουν λάβει την παραγγελία μου και πως θα μου παραδοθεί σε 20 λεπτά. Η πρώτη μου σκέψη; ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Η δεύτερη; s##t” — αναφέρει στο blog post του.
Τελικά η πίτσα του κατέφθασε έξω από την πόρτα του. Ο Price είπε στον διανομέα πως θα πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος με την παραγγελία και ποτέ δεν πλήρωσε το αντίτιμο. Έτσι του έδωσε £26 λίρες και κράτησε την συνείδησή του καθαρή! Και απόλαυσε το γεύμα του!
Η Domino’s Pizza από εκείνη τη στιγμή επιδιόρθωσε το bug. Έτσι ο Price....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr