Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Οι πιθανότητες θανάτου κάθε χαρακτήρα του Game of Thrones


Game of Thrones game of thronesΦοιτητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου αξιοποίησαν τις δεξιότητες τους για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τις πιθανότητες θανάτου κάθε χαρακτήρα του Game of Thrones.
Το project τους που το ονόμασαν “A Song of Ice and Data” αναλύει όσα περισσότερα online δεδομένα μπορεί να βρει και για τα βιβλία και για την τηλεοπτική σειρά κι ενημερώνεται τακτικά από το ....
Wiki του Ice and Fire, το Wiki του Game of Thrones, τη Wikipedia και το Twitter. Ο αλγόριθμος κατηγοριοποίησε κάθε χαρακτήρα με βάση περισσότερα από 20 χαρακτηριστικά όπως η ηλικία, το φύλο, ο αριθμός των νεκρών συγγενών και η δημοτικότητα, η οποία βασίστηκε στα εισερχόμενα κι εξερχόμενα links στο Wiki του Ice and Fire.
Υπάρχουν 2.028 χαρακτήρες στον κόσμο του Game of Thrones κόσμου, συνήθως με περισσότερους από 30 χαρακτήρες σε κάθε επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής και ο αριθμός των αρσενικών χαρακτήρων είναι διπλάσιος από αυτόν των θηλυκών.
Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να παίξουν αριστοκρατικούς χαρακτήρες απ΄ ότι οι γυναίκες αλλά επίσης είναι και πιο πιθανό να σκοτωθούν. Η ομάδα του Μονάχου που ανέπτυξε έναν machine-learning αλγόριθμο για να προβλέψει την πιθανότητα του θανάτου των χαρακτήρων, βρήκε ότι αυτή η πιθανότητα είναι 33% για τους άνδρες και 23% για τις γυναίκες. Επέκτειναν την ανάλυση και στην ηλικία των χαρακτήρων που σκοτώθηκαν και βρήκαν ότι είναι πιο πιθανό να πεθάνει στην ηλικία μεταξύ 31 και 40.
Δείτε εδώ με σειρά ποιοι χαρακτήρες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες θανάτου:
  • Tommen Baratheon – 97%
Το αγόρι που κάθεται τώρα στο σιδερένιο θρόνο φαίνεται ότι είναι ευάλωτο και εύκολο να σκοτωθεί!
  • Stannis Baratheon – 96%
Ο wannabe βασιλιάς που σκότωσε την ίδια του την κόρη σε μια στιγμή απόγνωσης για να φτάσει στο θρόνο. Δεν θα μας λείψεις Stannis!
  • Daenerys Targaryen – 95%
Η βασίλισσα των δράκων μπορεί να έχει πολλές πιθανότητες να σκοτωθεί αλλά σύμφωνα με το project έχει και πολλές πιθανότητες να καθίσει τελικά αυτή στον σιδερένιο θρόνο! Ελπίζουμε να έχουν δίκιο για το δεύτερο!
  • Davos Seaworth – 91%
Πρώην λαθρέμπορος και δεξί χέρι του Stannis. Μετά από τόσους θανάτους που έχουμε δει δεν νομίζω να μας στιγματίσει αυτός.
  • Petyr Baelish – 91%
Ο αποκαλούμενος Μικροδάχτυλος! Δεν είναι και η συμπάθεια πολλών πλέον!
Τι γίνεται όμως με τον Jon Snow;.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr