Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το FBI αποκάλυψε τη μυστική μέθοδο που χρησιμοποίησε για να χακάρει το iPhone

FBI-iphones-backdoor-620x350 FBIΤο FBI αποκάλυψε τη μυστική μέθοδο που χρησιμοποίησε για να χακάρει το iPhone του τρομοκράτη του San Bernardino αλλά μόνο σε κάποιους γερουσιαστές που είναι κατά της κρυπτογράφησης.

Ο αρχηγός του FBI, James Comey δήλωσε δημοσίως όμως ότι αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει στο iPhone 6 και 5S.
Σύμφωνα με τη National Journal, η υπηρεσία την Τετάρτη ενημέρωσε την γερουσιαστή...
Diane Feinstein (D-California) για τη μέθοδο κι έχει προγραμματιστεί να λάβει πληροφορίες και ο γερουσιαστής Bill Burr (D-North Carolina) τις επόμενες μέρες.
Οι δυο αυτοί γερουσιαστές συντάσσουν αυτή την περίοδο ένα νομοσχέδιο που θα περιορίσει τη χρήση τεχνολογίας κρυπτογράφησης και θα υποχρεώνει τις εταιρίες να συμμορφώνονται με τα αιτήματα της κυβέρνησης για πρόσβαση σε συσκευές και υπηρεσίες.
Apple σε FBI: Παρακαλώ χακάρετέ μας ξανά και δείξτε μας πώς το κάνατε.
“Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει κάποια υποχρέωση στην Apple”, δήλωσε η Feinstein στη Daily Journal. “Καμία εταιρία και κανένα άτομο δεν είναι υπεράνω του νόμου και είμαι απογοητευμένη που ο καθένας μπορεί να αρνηθεί να βοηθήσει την κυβέρνηση σε μια μεγάλη έρευνα για την τρομοκρατία.”
Η Apple αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση που της ζητούσε να βοηθήσει το FBI δημιουργώντας ένα backdoor για το τηλέφωνο του Syed Farook, ενός από τους τρομοκράτες που σκότωσε 14 ανθρώπους στο San Bernardino το Δεκέμβρη. Η απόρριψη αυτή οδήγησε σε μια μεγάλη νομική μάχη την οποία η Apple ήταν πρόθυμη να στείλει στο Ανώτατο Δικαστήριο λέγοντας ότι το απόρρητο και η ασφάλεια των πελατών της μπορεί να βρισκόταν σε κίνδυνο αν ικανοποιούσε αυτό το αίτημα. Τελικά αυτή η μάχη έληξε απότομα τον Μάρτιο όταν το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr