Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οι υποβρύχιοι «μαχητές» που θα καθαρίσουν τις μολυσμένες θάλασσες

Νανορομπότ: Οι υποβρύχιοι «μαχητές» που θα καθαρίσουν τις μολυσμένες θάλασσες Σμήνη νανορομπότ καλυμμένων με γραφένιο δηλαδή μονά φύλλα γραφίτη θα αποτελέσουν στο μέλλον την ελπίδα των μολυσμένων  ωκεανών με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως οι υποβρύχιοι αυτοί οι «πολεμιστές» έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν έως και το 95% του μολύβδου που βρίσκονται στα λύματα σε μόλις 1 ώρα.
Η εφεύρεση αυτή δεν θα μπορούσε να έρθει την καλύτερη στιγμή, με τη ρύπανση των ωκεανών να ....
βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή ηλεκτρονικών.
Οπως αναφέρει το Business Insider μέχρι το 2050, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα υπάρξουν στους ωκεανούς περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια με τα μέταλλα των αποβλήτων, όπως ο μόλυβδος, το αρσενικό, ο υδράργυρος, το κάδμιο και το χρώμιο να διαταράσσουν την ευαίσθητη οικολογική ισορροπία που επηρεάζει τη επιβίωση των ζώων και κατά συνέπεια των ανθρώπων.
Τα νανορομπότ αναπτύχθηκαν από μια διεθνή ομάδα ερευνητών και έχουν τρία βασικά συστατικά: κάλυμμα από γραφένιο που απορροφά μόλυβδο ή κάποιο άλλο βαρύ μέταλλο, έναν....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr