Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οι ερευνητές στο CERN μπορεί να έχουν ανακαλύψει ένα νέο μυστηριώδες σωματίδιο

Οι ερευνητές στο CERN μπορεί να έχουν ανακαλύψει ένα νέο μυστηριώδες σωματίδιο, αλλά για να είναι βέβαιοι, θα πρέπει πρώτα να κάνουν νέες παρατηρήσεις και αναλύσεις. Οι πρώτες ενδείξεις είχαν γίνει γνωστές τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά έκτοτε φαίνεται να έχει κάπως αυξηθεί η πιθανότητα. Οι νέες -στατιστικά βελτιωμένες- ενδείξεις παρουσιάσθηκαν σε επιστημονικό συνέδριο στην ορεινή Ιταλία, όπου σε ένα 'σαλέ' παραδοσιακά κάθε χρόνο επί μία ...εβδομάδα -εκτός από το κάνουν σκι!- οι φυσικοί αναλύουν τα πειραματικά ευρήματά τους. σύμφωνα με το "Nature" και τη βρετανική «Γκάρντιαν».Τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται και από τους δύο μεγάλους ανιχνευτές (ATLAS και CMS), αφορούν συγκρούσεις σωματιδίων που είχαν γίνει πέρυσι στον μήκους 27 χιλιομέτρων μεγάλο υπόγειο επιταχυντή αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.       
Προς το παρόν, οι φυσικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι πρόκειται για κάποια παραπλανητικό στατιστικό σφάλμα. Όταν ο επιταχυντής επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο μετά την χειμερινή διακοπή του για συντήρηση, τοτε οι νέες συγκρούσεις σωματιδίων θα δώσουν οριστική απάντηση αν πρόκειται για «φούσκα» ή για σημαντική ανακάλυψη. Αυτή η απάντηση πρέπει να αναμένεται το καλοκαίρι, το νωρίτερο τον Ιούνιο και το αργότερο τον Αύγουστο.
      
Η επίμαχη ανακάλυψη αφορά την παρατήρηση ότι πάρα πολλές συγκρούσεις σωματιδίων υψηλής ενέργειας παράγουν δύο σωματίδια του φωτός (φωτόνια) με συγκεκριμένη ενέργεια 750 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ).
 
Ήδη οι θεωρητικοί φυσικοί βρίσκονται σε έξαψη, συζητώντας το θέμα και κάνοντας σχετικές δημοσιεύσεις. Ήδη έχουν δει το φως σχεδόν 300 εργασίες, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη ομοφωνία για το θέμα.
 
«Στο Τμήμα Θεωρίας γι' αυτό συζητάμε συνεχώς. Οι θεωρητικοί....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr