Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι για παιδιά με προβλήματα όρασης

Ένα νέο δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι, το «Memor-i», για παιδιά με προβλήματα όρασης έχει σχεδιάσει η μη κερδοσκοπική οργάνωση, «Sci Fy» (Science for you), δηλαδή «Επιστήμη για σένα». Συγκεκριμένα, το Memor-i είναι ένα παιχνίδι με «ακουστικές» κάρτες τύπου memory. Ο παίκτης θα πρέπει να θυμάται σε ποια κάρτα άκουσε έναν ήχο και να μπορεί κατόπιν να την συνδυάζει με την κάρτα που αντιστοιχεί στον ήχο αυτόν. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνιδρυτής της..... «SciFY», Βασίλης Σαλαπάτας, θα αναπτυχθεί μια βασική εφαρμογή με ρυθμιζόμενο βαθμό δυσκολίας, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στον καθένα (μέσω διαδικτυακής διεπαφής-web interface) να εμπλουτίζει τις κάρτες ήχου ή και να δημιουργεί τα «δικά» του παιχνίδια και να τα μοιράζεται.
Επιπλέον, θα μπορούν να υπάρξουν και διάφορες εκπαιδευτικές παραλλαγές, όπου το σενάριο παιχνιδιού του memory game θα συνδυαστεί με αυτό του παιχνιδιού trivial pursuit - αντί να υπάρχουν ζευγάρια με ίδιες ακουστικές κάρτες, θα υπάρχουν συσχετιζόμενες κάρτες. Η μουσική, όπως τονίζει ο κ. Σαλαπάτας, θεωρείται κατάλληλη για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών παραλλαγών ανάλογα το βαθμό δυσκολίας που θα επιλέξει ο κάθε παίκτης. Για παράδειγμα, ο συσχετισμός ήχου μουσικού οργάνου-με το όνομα του οργάνου, ένα μικρό απόσπασμα άριας-όνομα όπερας ή συνθέτη, μια νότα παιγμένη από ένα μουσικό όργανο-όνομα της νότας (dictee). Ένα άλλο ενδιαφέρον πεδίο παραλλαγών είναι η «παρατήρηση πουλιών». Το παιχνίδι ζητά από τον παίκτη να ταιριάξει την κάρτα με τη φωνή ενός πουλιού, με την κάρτα που έχει το όνομα του πουλιού. Αντίστοιχες εκπαιδευτικές παραλλαγές, μπορούν να αναπτυχθούν για πολλά γνωστικά πεδία (πχ. ιστορία, ξένες γλώσσες, γεωγραφία ή μαθηματικά).
«Στη SciFY προσπαθούμε να προσφέρουμε δωρεάν λύσεις σε όλους, βάζοντας την τεχνολογία της πληροφορικής στην υπηρεσία της κοινωνίας. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας είναι αφιερωμένο στις υποστηρικτικές τεχνολογίες για την αναπηρία», δηλώνει ο κ. Βασίλης Σαλαπάτας.
Το project για το online παιχνίδι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί και από την....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr