Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μπαταρίες υδρογόνου - Θα δίνουν... εβδομαδιαία ζωή στα smartphone

Ερχονται οι μπαταρίες υδρογόνου - Θα δίνουν... εβδομαδιαία ζωή στα smartphoneΤα smartphones μπορεί να έχουν πολλά θετικά, όμως από μπαταρία... πάσχουν. Το μόνιμο πρόβλημα των έξυπνων συσκευών ωστόσο, υπολογίζεται πως αρκετά σύντομα θα λυθεί.
Η λύση, που έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν σχεδόν όλες οι πρωτοπόρες εταιρίες παραγωγής κινητών τηλεφώνων, φαίνεται πως δόθηκε κατ' αρχήν από την Intelligent Energy, που μάλιστα υπέγραψε συμφωνία με μια ....
εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Οι νέες μπαταρίες, χρησιμοποιώντας σαφώς διαφορετική τεχνολογία από τις τωρινές, θα μπορούν να διαρκούν έως και μια εβδομάδα.
Η νέα τεχνική που χρησιμοποιεί η Intelligent Energy, συμπεριλαμβάνει μια πολύ μικρής διάστασης κυψέλη υδρογόνου. Μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται πως είναι και αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν δημιουργεί παρά ελάχιστους ρύπους. Οι μπαταρίες μέσα από την καύση του υδρογόνου καταφέρνουν να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια. Από αυτήν την διαδικασία όμως δεν δημιουργείται κάποιο ρυπογόνο υποπροϊόν.
Η λειτουργία αυτών των μπαταριών δεν έχει καμία σχέση με αυτήν των συνηθισμένων. Αντί να αποθηκεύει ενέργεια, η μπαταρία υδρογόνου παράγει συνεχώς ενέργεια μέσα από ηλεκτροχημικές μετατροπές. Κάπως έτσι επιτυγχάνεται και η μεγάλη διάρκεια της.
Παράλληλα με αυτό, το μέγεθος των....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr