Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

iPhone ή smartphone Android; Ποιο είναι πιο ασφαλές από τα δύο;


iPhone iPhone
Αν κάνετε αυτή την ερώτηση σε κάποιο smartphone forum να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε χιλιάδες απαντήσεις αλλά το ερώτημα θα παραμείνει ασαφές!

Παραμένει γεγονός ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναπτύσσουν κακόβουλο λογισμικό για Android κάθε 17 δευτερόλεπτα και ότι έχει κι άλλα κενά ασφαλείας που το κάνουν ευάλωτο σε hackers.....

Πολλοί χρήστες εμπιστεύονται το iPhone για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Όχι ότι είναι μόνοι, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας θα εγγυηθούν για τις κινητές συσκευές της Apple ότι είναι πιο ασφαλείς και αξιόπιστες στο πλαίσιο της προστασίας των δεδομένων και της αποφυγής κατασκοπείας από τα λειτουργικά συστήματα Android ή Windows.
Όντως στην πραγματικότητα αναφέρεται συχνά ότι από τα τρία λειτουργικά συστήματα αυτό του iPhone είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και λόγω του χαρακτηριστικού του “Erase Data”. To Erase Data σβήνει όλα τα δεδομένα από το iPhone μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου κωδικού πρόσβασης. Αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι τόσο μοναδικό ώστε να διακρίνει τα iPhones της Apple από όλα τα υπόλοιπα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά.
Και το πρόσφατο γεγονός με το FBI κάνει τους fans του iPhone να επικυρώσουν την άποψη τους! Το FBI διέταξε την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone που άνηκε στον δράστη του San Bernardino. Οι λάτρεις της Apple λένε ότι λόγω της ισχυρής κρυπτογράφησης της συσκευής και προστασίας δεδομένων το FBI αναγκάστηκε να πάει δικαστικά. Αν ήταν ένα Android smartphone το FBI θα το έχει σπάσει εύκολα και δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί τώρα!

Ωστόσο υπάρχει και κάτι παράδοξο στο έπος Android vs iPhone! Μία νέα έρευνα που....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr