Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πως μπορείς να hackάρεις ένα pc από 100μ. μακριά..


Mousejack Attack | Πως μπορείς να hackάρεις ένα pc από 100μ. μακριά?  MousejackΑσχέτως του πόσο ασφαλής νομίζεις πως είναι ο υπολογιστής σου, κάτι «κακόβουλο» πάντοτε μπορεί να συμβεί! Αφού όπως όλοι μας ξέρουμε ήδη… η 100% ασφάλεια είναι μια ουτοπία! Αυτό ακριβώς είναι που μας αποδεικνύει μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας καταφέρνοντας να hackάρει έναν υπολογιστή που δεν είναι συνδεδεμένος στο internet, ούτε σε κάποια Bluetooth  συσκευή. Το βρίσκετε ήδη ενδιαφέρον; Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο!
Ναι, είναι πιθανό για τους επιτιθέμενους να ....
Hackάρουν τον υπολογιστή σας χωρίς κάποια Bluetooth συσκευή, όπως το wireless ποντίκι σας ή το πληκτρολόγιο και να εγκαταστήσουν Malware ή Rootkit στο μηχάνημά σας!

Αυτό το αθώο φαινομενικά μικροσκοπικό dongle που τοποθετείτε στο USB port σας για να μεταβιβάσετε δεδομένα μεταξύ του  wireless mouse σας , και του υπολογιστή δεν είναι τόσο αθώο τελικά….
Ποιά είναι η ευπάθεια? 
Οι ερευνητές ασφάλειας της εταιρείας ασφάλειας Internet of things, Bastille, προειδοποιούν τους χρήστες πως τα ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια επτά δημοφιλών κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των Logitech, Dell, Microsoft, HP και Lenovo είναι ……
…ευπαθή σε αυτό που ονομάζουμε MouseJack attacks, αφήνοντας δισεκατομμύρια υπολογιστών ανοιχτά σε επιθέσεις hackers.
Η σύνδεση μεταξύ του μικροσκοπικού dongle και του ποντικιού δεν είναι κρυπτογραφημένη, επιπλέον το dongle θα μπορούσε να δεχθεί οποιαδήποτε φαινομενικά valid command..

Τα ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια επικοινωνούν μέσω ραδιοσυχνοτήτων με τα.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr