Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το Facebook φτιάχνει τον πιο λεπτομερή χάρτη πληθυσμού στον κόσμο


maps-changed-world-facebook-χάρτη χάρτηΤο Facebook δημιουργεί έναν χάρτη του κάθε κτιρίου που κατοικείτε από ανθρώπους στη Γη για να παρακολουθεί τους ανθρώπους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου και πώς αυτό επηρεάζει τις συνδέσεις τους στο Διαδίκτυο. Περίπου το 10 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να ζει σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές χωρίς σύνδεση στο internet.Αυτό το νέο πρόγραμμα χαρτογράφησης αποτελεί μέρος του Internet.org Connectivity Lab του...
Facebook, το οποίο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει δημιουργήσει νέο, υψηλής ανάλυσης χάρτη διανομής πληθυσμού σε 20 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες αναπτύσσονται. Η ομάδα είναι επιφορτισμένη με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δορυφόρους και λέιζερ για να βελτιώσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο στις αγροτικές περιοχές και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο Robert Chen, διευθυντής του Κέντρου της Κολούμπια για το International Earth Science Information Network, πιστεύει ότι οι χάρτες θα έχουν πολλές χρήσεις πέρα ​​από τα έργα πρόσβασης στο Internet. «Αυτά τα στοιχεία υψηλότερης ανάλυσης θα είναι χρήσιμα στη βελτιστοποίηση της θέσης των εγκαταστάσεων υγείας και υγιεινής, τον σχεδιασμό της ενέργειας και των δικτύων μεταφορών, τη βελτίωση της διαχείρισης των πόρων και την πρόσβαση, και στη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας», λέει.
Πριν από λίγους μήνες, το Connectivity Lab του Facebook ανέλαβε το έργο αυτό, μαζί με το τμήμα δεδομένων της εταιρείας επιστήμης, τη μονάδα υποδομών και τη μηχανική μάθηση και ομάδες τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία καλύπτει 21.600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, του Μεξικού, της Σρι Λάνκα, της Νιγηρίας, και πολλές άλλες αφρικανικές χώρες, οι οποίες αντιπροσώπευσαν 14,6 δισεκ εικόνες (πάνω από 350TB των δεδομένων) και ανέλυσαν αυτά τα γραφικά δεδομένα για να βρουν αποδείξεις ανθρώπινων οικισμών.
«Κύριος στόχος της δημιουργίας του χάρτη αυτού ήταν να καθοριστεί ποια σύνδεση στο Internet (δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή WiFi hotspots) μπορεί να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας. Στόχος μας είναι να καταλάβουμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τεχνολογίες και να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να συνδέσουμε κάθε άτομο στον πλανήτη», δήλωσε ο Yael Maguire, ο διευθυντής και επικεφαλής του Εργαστηρίου σύνδεσης του Facebook. «Αν θέλουμε να σκεφτούμε την καλύτερη τεχνολογία για να συνδέονται οι άνθρωποι – ειδικά έξω από τις πόλεις, αυτό είναι ένα πολύ παραπλανητικό κομμάτι των πληροφοριών.»
Τη Δευτέρα, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg στο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr