Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Τι δείχνει νέα έρευνα για την εξάρτηση από το κοινωνικό δίκτυο

Πείραμα συσχετίζει τον εθισμό στο Facebook με την κοκαΐνηΟι ατέλειωτες ώρες που σκρολάρουν οι χρήστες του Facebook φαίνεται πως επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η κοκαΐνη, συμπεραίνει νέα έρευνα.
Όπως αποκαλύπτει ένα νέο πείραμα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φοιτητών, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο τρόπος που επιδρά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον εγκέφαλο είναι παρόμοιος με αυτόν της κοκαΐνης.
Ειδικότερα, είκοσι φοιτητές συμπλήρωσαν ένα....
ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε το πόσο έχουν εθιστεί στο Facebook και το άγχος που μπορεί να νιώσει κάθε ένας από αυτούς όταν αποσύρεται από την πλατφόρμα.
Επιπλέον, στους φοιτητές παρουσιάστηκε μια σειρά από εικόνες, κάποιες από τις οποίες ήταν σχετικές με το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες με σήματα κυκλοφορίας.
Από τους εθελοντές ζητήθηκε να πατούν ένα κουμπί κάθε φορά που βλέπουν μια εικόνα σχετική με το Facebook. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι εικόνες που συνδέονται με το Facebook προκάλεσαν στους συμμετέχοντες αντίστοιχο ή και εντονότερο αποτέλεσμα με την κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι ερευνητές παρακολουθούσαν τη δραστηριότητα των εγκεφάλων των φοιτητών και διαπίστωσαν πως οι εθισμένοι πατούσαν πολύ γρήγορα το κουμπί όταν αντίκριζαν μια εικόνα σχετική με το μέσο δικτύωσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Ο καθηγητής Ofir Turel του California State University δήλωσε:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr