Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πόσο ψηφιακή είναι η χώρα σας;

E.U. Δελτίο Τύπου:
Σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα, οι ψηφιακές δεξιότητες και οι δημόσιες υπηρεσίες, οι χώρες της ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε τη Στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) για το 2016. Από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο σε σχέση με πέρσι, όταν η...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε τη Στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα υπογραμμίζουν ότι σημειώθηκαν βελτιώσεις αλλά, παράλληλα, δείχνουν ότι ο ρυθμός προόδου επιβραδύνεται. Είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε εθνικό επίπεδο, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που εμποδίζουν την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, δήλωσε σχετικά: «Ολοένα περισσότερος κόσμος, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες περνούν στην ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως ελλείψεις όσον αφορά την κάλυψη με διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας ή τις διασυνοριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και δυσκολίες στις διασυνοριακές αγοραπωλησίες. Οφείλουμε να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση και αυτός είναι ο στόχος της στρατηγικής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά. Οι πρώτες προτάσεις στο πλαίσιο της εν λόγω στρατηγικής θα ενθαρρύνουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη συνδεσιμότητα. Όλες οι προτάσεις θα υποβληθούν φέτος και ενθαρρύνω τα κράτη μέλη της ΕΕ να τις υποστηρίξουν χωρίς καθυστέρηση. Οι εν λόγω προτάσεις, θα ενισχύσουν τις ψηφιακές τους επιδόσεις και τις οικονομίες τους».

Ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε: «Η ΕΕ σημειώνει πρόοδο, αλλά με πολύ αργό ρυθμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Απαιτείται δράση αν θέλουμε να φθάσουμε το επίπεδο της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Με βάση τον Δείκτη που δημοσιεύτηκε σήμερα, θα υποβάλουμε τον Μάιο συγκεκριμένες συστάσεις ώστε τα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορέσουν να βελτιώσουν τις εθνικές τους επιδόσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι συστάσεις σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη δημιουργία μιας Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, τόσο η ΕΕ στο σύνολό της όσο και τα κράτη μέλη της θα έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις τα επόμενα χρόνια».

Βασικές διαπιστώσεις του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI)



  • Η ΕΕ σημειώνει πρόοδο, αλλά με αργό ρυθμό: η βαθμολογία της ΕΕ συνολικά είναι 0,52 με μέγιστο το 1, δηλαδή είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, που ήταν 0,5. Όλες οι χώρες της ΕΕ, εκτός από τη Σουηδία, βελτίωσαν τη βαθμολογία τους.
  • Η Δανία, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και η Φινλανδία συνεχίζουν να κατέχουν τα πρωτεία στην κατάταξη του DESI.
  • Οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Αυστρία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες που αναπτύσσονται ταχύτερα και σημειώνουν τη μεγαλύτερη πρόοδο. Περισσότερες πληροφορίες για τις επιδόσεις κάθε χώρας θα βρείτε στα προφίλ των χωρών και σε ενημερωτικό δελτίο.


Απαιτούνται μέτρα για να κατακτηθούν οι πρώτες θέσεις παγκοσμίως: Για πρώτη φορά, η Επιτροπή συγκρίνει επίσης την ΕΕ με ορισμένες από τις πλέον «ψηφιοποιημένες» χώρες στον κόσμο (Ιαπωνία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα). Αν και η πλήρης έκθεση σχετικά με έναν νέο διεθνή Δείκτη για τις ψηφιακές επιδόσεις θα είναι διαθέσιμη περί τα μέσα Μαρτίου 2016, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι χώρες της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις στον ψηφιακό τομέα βρίσκονται επίσης στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, η ΕΕ στο σύνολό της πρέπει να κάνει σημαντικές προσπάθειες ώστε να ηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερα στοιχεία διατίθενται σε.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com