Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Iός κατασκοπεύει τα PC και τραβά screenshots

Η Dr.Web, μια ρωσική εταιρεία κατασκευής antivirus, προειδοποιεί τους χρήστες για μια νέα απειλή με την ονομασία «Ekocms.1», η οποία στοχεύει συστήματα Linux.Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το Τrojan Linux.Ekocms.1 είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο και περιλαμβάνει ειδικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν τη λήψη screenshots, αλλά και την εγγραφή ήχου. Έχοντας ανακαλυφθεί μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, το Linux.Ekocms αποτελεί την πιο πρόσφατη ....
απειλή έναντι συστημάτων Linux, μετά την οικογένεια ransomware Linux.Encoder και το κακόβουλο λογισμικό Linux XOR DDoS, τα οποία είχαν προκαλέσει μεγάλο αριθμό μολύνσεων το περασμένο φθινόπωρο, «τσαλακώνοντας» τη φήμη των Linux, που έχουν καθιερωθεί ως  «αδιαπέραστο» από malware λειτουργικό. To Linux.Ekocms λαμβάνει ένα screenshot κάθε 30 δευτερόλεπτα Σύμφωνα με την Dr.Web, το συγκεκριμένο trojan ανήκει στα spyware και είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να λαμβάνει ένα στιγμιότυπο από την επιφάνεια εργασίας του χρήστη, κάθε 30 δευτερόλεπτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αρχεία των screenshots αποθηκεύονται σε δύο συγκεκριμένους φακέλους, αλλά αν οι φάκελοι αυτοί δεν υπάρχουν το trojan δημιουργεί τους δικούς του όποτε χρειαστεί.
Πως να ελέγξετε εάν έχετε μολυνθεί
Εάν δεν έχετε κάποια λύση antivirus εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε πέσει θύμα του Linux.Ekocms, ελέγχοντας τους παρακάτω δύο φακέλους για τον εντοπισμό τυχόν screenshots:

– $HOME/$DATA/.mozilla/firefox/profiled

– $HOME/$DATA/.dropbox/DropboxCache

Ως προεπιλογή, το trojan αποθηκεύει όλα τα αρχεία σε μορφή JPEG στους παραπάνω φακέλους, ενώ το όνομα των αρχείων περιλαμβάνει τον ακριβή χρόνο λήψης του screenshot. Αν προκύψει οποιοδήποτε σφάλμα κατά την αποθήκευση του αρχείου, το trojan χρησιμοποιεί εικόνες τύπου BMP.

To Linux.Ekocms ανεβάζει όλα τα screenshots που....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr