Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η ανθρωπότητα απειλείται, τονίζουν οι επιστήμονες

Τρία λεπτά πριν την Αποκάλυψη: Η ανθρωπότητα απειλείται, τονίζουν οι επιστήμονεςΤρία λεπτά πριν την ημέρα της Κρίσης βρίσκεται η ανθρωπότητα, όπως υποστηρίζει η επιστημονική ομάδα, που παρακολουθεί το Ρολόι της Αποκάλυψης.
Ο λεπτοδείκτης του Ρολογιού, που αποτυπώνει τον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την καταστροφή, δείχνει «μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά», σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Η ομάδα, μεταξύ της οποίας βρίσκονται....
16 επιστήμονες που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, καλεί τους ηγέτες του πλανήτη να αναλάβουν δράση. Μπορεί να έχει υπάρξει πρόοδος, μετά την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αυτής του Παρισιού για το κλίμα, αλλά ο κίνδυνος είναι ορατός.
Το Ρολόι της Αποκάλυψης δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο των Πυρηνικών Επιστημόνων το 1947 και συμβόλιζε την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από τα πυρηνικά.
Πέρυσι τον Ιανουάριο, το Ρολόι ήταν στο παρά δύο πριν τα μεσάνυχτα, με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις απειλές για τη χρήση πυρηνικών όπλων να απειλούν την ανθρωπότητα.
«Τα τρία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα είναι πολύ κοντά. Εμείς, τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του Bulletin of the Atomic Scientists, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η απόφασή μας να διατηρήσουμε αμετακίνητο τον λεπτοδείκτη του ρολογιού το 2016 δεν είναι καλή είδηση, αλλά εκφράζει τον φόβο μας διότι οι ηγέτες του κόσμου συνεχίζουν να μην επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους και να εφιστούν την προσοχή του πλανήτη για να μειωθεί ο τεράστιος κίνδυνος που εγείρουν τα πυρηνικά όπλα και η κλιματική αλλαγή», αναφέρουν.
«Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία έχουν φθάσει σε επίπεδα που παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές του ψυχρού πολέμου», προσθέτουν.
Ο επιστήμονες «επιτίθενται» στις ΗΠΑ, τη....



Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr