Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Τι ξέρετε για την Μπλε Οθόνη του Θανάτου;

[BSOD] Τι ξέρετε για την Μπλε Οθόνη του Θανάτου; BSOD  BSOD 

Η BSOD ή αλλιώς “Blue Screen of Death” είναι ένα error message που εμφανίζεται στην οθόνη μας όταν τα Windows OS αποτυγχάνουν να κρατήσουν την υπόσχεσή τους να δουλέψουν ομαλά χωρίς σφάλματα, βασικά, όταν το λειτουργικό μας κρασάρει για κάποιον λόγο εμφανίζεται η Μπλε Οθόνη του Θανάτου.
Πάμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτήν;
Πως ξεκίνησαν όλα;.....

Έχετε προσπαθήσει να Googlάρετε το ποιός δημιούργησε την Blue Screen of Death; Θα εμφανισθεί το όνομα του πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, αλλά δεν είναι τόσο αληθές όσο νομίζει το Google, και αυτό εξαιτίας της παρερμηνείας μιας αναφοράς του Raymond Chan με τίτλο, “Who wrote the text for Ctrl+Alt+Delete in Windows 3.1?”.
Η αναφορά είναι σχετικά με το θεμελιώδες task manager software που άρχισε να λειτουργεί στα Windows 3.1, και είχε interface παρόμοιο με αυτό της Blue Screen of Death, ίσως αυτός ήταν ο λόγος για την παρερμηνεία. Παρά το γεγονός ότι, ο Raymond συνειδητοποίησε το λάθος, και κατέκρινε το BGR.com για το γεγονός ότι «κατασκεύασε εξ’ ολοκλήρου ένα σενάριο και το δημοσίευσε ως πραγματικό», σε μια δημοσίευση στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014.
Οι BSODs υπάρχουν από την εποχή των Windows NT 3.1, και έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μεταγενέστερες εκδόσεις των Windows, καθώς η ολοένα εξέλιξη οδηγούσε και σε πιο συχνά crashes, θέματα αστάθειας του λειτουργικού, ιδιαίτερα στη σειρά των Windows 9x, η οποία αντίκρυσε τον μεγαλύτερο αριθμό BSODs, όλα εξαιτίας των ασύμβατων DLL files και των Kernel bugs.

Τι προκαλεί την Μπλε Οθόνη του Θανάτου; 

Το επίσημο όνομα για την BSOD είναι STOP error, και προκαλείται όταν κάποιο kernel level software αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, κι έτσι η επανεκκίνηση του συστήματος καθίσταται αναπόφευκτο σενάριο. Οι BSODs γενικά είναι το αποτέλεσμα των λαθών που σχετίζονται με το hardware σε μία συσκευή.

Πάλεψέ την!:

– Εντόπίσε το Malware: Ίσως ο πραγματικός ένοχος που κάνει το σύστημά σας να κρασάρει είναι κάποιο κακόβουλο λογισμικό που κρύβεται στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Σαρώστε και αφαιρέστε το κακόβουλο λογισμικό εάν αντιμετωπίζεται συχνά Blue Screen of Deaths.
– Αναβαθμίστε τους drivers: Το εύκολο είναι να κατηγορούμε πάντοτε τους ‘Μalware guys’ για ότι μας συμβαίνει, αλλά ίσως θα έπρεπε να ρίξουμε και μια ματιά στους drivers μας, μήπως ευθύνονται εκείνοι για τα συχνά BSODs. Τα κατεστραμμένα driver files μπορούν επίσης να προκαλέσουν BSODs και να αναγκάσουν το σύστημά σας να κάνει επανεκκίνηση.
– Κάντε Boot σε Safe Mode:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr