Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Tο Playstation 4 κι επίσημα jailbroken! Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Playstation 4 Playstation 4Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για πολλούς χρήστες του Playstation 4 αφού ένας hacker ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε ένα jailbreak για τη δημοφιλή θωρακισμένη κονσόλα.

Το Playstation 4 θεωρείται μία από τις πιο προστατευμένες πλατφόρμες αφού μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να τρέξει πειρατικά παιχνίδια αλλά ένας hacker που αυτοαποκαλείται “CTurt” ισχυρίστηκε ότι έχει αναπτύξει μια ...
fully jailbroken version της κονσόλας με τη βοήθεια ενός kernel exploit που είχε δημιουργήσει πριν.
Ο CTurt χρησιμοποίησε το hack στο PlayStation 4 v1.76 για να βάλει κακόβουλο κώδικα στο PS4 και να πάρει τον πλήρη έλεγχο της πλατφόρμας. Ο hacker έγραψε στο Twitter:
“Just broke WebKit process out of a FreeBSD jail (cred->cr_prison = &prison0). Guess you could say the PS4 is now officially “jailbroken” :P”
Σύμφωνα με το παραπάνω μήνυμα μέχρι στιγμής δουλεύει μόνο για την έκδοση firmware 1.76 αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να δουλεύει και σε νεότερες εκδόσεις.

Πώς δουλεύει;

Σύμφωνα με τον hacker, το jailbreak επιτρέπει το dumbing της RAM του Playstation 4 από άλλες διαδικασίες κι επιτρέπει την εγκατάσταση custom firmware το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από hackers για να τρέξουν homebrew εφαρμογές που κανονικά δεν επιτρέπονται από τον περιορισμό ασφαλείας που εφαρμόζεται από τη Sony.
Ενώ θα μπορούσε να πάρει χρόνο στον Cturt και σε άλλους hackers να αναπτύξουν custom firmware και μαζί και τη μέθοδο που θα το φορτώνουν σε μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr