Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το 2015 ήταν η χρονιά των hackers

hackers hackers

Το 2015 ήταν η χρονιά των hackers. Όσοι παρακολουθήσαν το ιστορικό της χρονιάς που μας πέρασε θα παρατήρησαν ότι τα χτυπήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2015 ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου.
Μέχρι και σήμερα θεωρούσαμε την κλοπή πιστωτικών καρτών ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Το 2015 θα μας αποδείξει ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας.
Γιατί;....

Η χρονιά ξεκίνησε με την διάρρηξη των υπολογιστών της Sony Pictures.
Οι hackers αφού απέκτησαν ότι είχαν και δεν είχαν τα συστήματα της εταιρείας, απείλησαν με βόμβες τα κινηματοθέατρα που σκόπευαν να προβάλουν την ταινία “Η Συνέντευξη” ή “The Interview.”
Η κωμωδία παρουσίαζε μια συνωμοσία για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για σας, οι ίδιοι οι hackers διέρρευσαν τα email της Sony, εκθέτοντας τις ανισότητες που υπάρχουν στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών σταρ.
Το hack της Sony άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για παραβιάσεις δεδομένων. Η επίθεση της Sony ήταν κάτι το διαφορετικό. Οδήγησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, να εκδώσει εκτελεστική εντολή που επέβαλε κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για την ενορχήστρωση του hack. Έτσι είχαμε αποκλεισμό του Internet για μια ολόκληρη χώρα, για τουλάχιστον μια μέρα.
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Μετά ήρθε το hack της Ashley Madison. Ξεκινώντας τον Ιούλιο, η ομάδα “Impact Team,” παραβίασαν την ιστοσελίδα και απέκτησαν απόρρητα δεδομένα από το dating site. Οι hackers απείλησαν να δημοσιεύουν τα στοιχεία από περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες, εκτός αν η εταιρεία κλείσει.
Woman putting on brassiere hackers
Αρχικά, η Ashley Madison προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών δεν είχαν κλαπεί. Η εταιρεία είχε νομική υποχρέωση να κάνει αυτή την ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας το παράλογο της κατάστασης.
Κανείς δεν νοιαζόταν για τις πιστωτικές κάρτες! Ο γάμος, η φήμη, οι θέσεις εργασίας και γενικά ολόκληρη η ζωή των θυμάτων ήταν πολύ σημαντικότερα από το πλαστικό χρήμα. Κάποιοι από αυτούς είχαν καταβάλει και ένα ποσό στην Ashley Madison για να διαγράψει εντελώς τα στοιχεία τους, όμως η η εταιρεία δεν το έκανε ποτέ.
Τελικά, Ashley Madison αρνήθηκε να ενδώσει στα αιτήματα της.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr