Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τα Windows 10 1511 διαγράφουν εφαρμογές χωρίς την άδεια του χρήστη

windows 10 logo Windows 10Η πρώτη μεγάλη ενημερωμένη έκδοση της Microsoft για το λειτουργικό της system-as-a-service (Windows 10 Threshold ή έκδοση 1511), διαγράφει εφαρμογές χωρίς να ζητήσει την άδεια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες σε forums. Τα προγράμματα που αφαιρεί η εταιρεία περιλαμβάνουν τα εργαλεία παρακολούθησης υλικού CPU-Z και Speccy καθώς και το AMD Catalyst Control Center για tweaking στις κάρτες γραφικών Radeon.Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις,...
φαίνεται ότι τα προγράμματα λειτουργούσαν σωστά, αλλά παρόλα αυτά η εταιρεία θεώρησε σωστό να τα αφαιρέσει χωρίς να ρωτήσει.
Ο Bright Spark στο Reddit ανέφερε για τα Windows 10:
“Η Microsoft θα πρέπει να ζητάει την άδεια, και όχι συγχώρεση. Θα ήθελα για να είναι εντάξει με αυτό, τα Windows 10 να ανέφεραν:
“Γεια σου, η εφαρμογή αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σας συνιστούμε να την απεγκαταστήσετε. Θέλετε να το κάνουμε αυτό για σας;”
Στη συνέχεια αν ο χρήστης επιλέξει το “Όχι” όλα θα πρέπει να σταματήσουν εκεί και όχι να γίνει απεγκατάσταση χωρίς καμία προειδοποίηση.”
Η εταιρεία φυσικά, είναι νομικά καλυμμένη για αυτή της την συμπεριφορά, καθώς όπως έχει ήδη εξηγήσει στο GamesBeat, έχει το δικαίωμα να αφαιρεί λογισμικό που θεωρεί επικίνδυνο. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τα προγράμματα που μπορούν πιθανά να προκαλέσουν προβλήματα στα Windows 10, αλλά και εφαρμογές που μπορούν να κλέψουν τις πληροφορίες σας ή να μολύνουν το σύστημά σας.
“Η Συμφωνία Υπηρεσιών της Microsoft επιτρέπει στη Microsoft να αλλάξει ή να διακόψει ορισμένες εφαρμογές ή περιεχόμενο, που θεωρούμε ότι βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας,” είπε ένας εκπρόσωπος της Microsoft στο GamesBeat τον Αύγουστο.
“Το λογισμικό που είναι πειρατικό ή βάζει την ασφάλεια των....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr