Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος με Wi-Fi

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Power Over Wi-Fi –PoWiFi– μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια και Internet με το σήμα ενός Wi-Fi router.Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να χρησιμοποιείτε το σήμα Wi-Fi από το router σας για να έχετε Internet και, ταυτόχρονα, να φορτίζετε ή να τροφοδοτείτε με ενέργεια άλλα gadget; Πολύ καλή, ναι. Ακόμη καλύτερο είναι όμως το ότι μπορεί να γίνει!
Ερευνητές από στο Πανεπιστήμιο της Washington χρησιμοποιούν την ενέργεια από το σήμα Wi-Fi ενός router για να δώσουν ενέργεια σε gadget που ....
απαιτούν μικρή ισχύ για να λειτουργήσουν, όπως κάμερες και fitness trackers.
Η μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Wi-Fi είναι τόσο ακίνδυνη όσο είναι και η μετάδοση σήματος Internet.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι κορυφές ενέργειας από τα σήματα κανονικά σήματα Wi-Fi αρκούν για να τροφοδοτήσουν συσκευές με σχετικά χαμηλές απαιτήσεις σε ενέργεια. Στη συνέχεια, βελτιστοποίησαν τα σήματα αυτά ώστε η μετάδοση να μην διακόπτεται από την περιοδική εκπομπή Wi-Fi, αλλά να είναι συνεχής, ενώ χρησιμοποίησαν για τη μετάδοση τα κανάλια που δεν βρίσκονταν σε χρήση για τη σύνδεση στο Internet.
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Washington χρησιμοποιήσε την ασύρματη μετάδοση από το εικονιζόμενο Wi-Fi Router για να τροφοδοτήσει με ενέργεια μια κάμερα χαμηλής ισχύος και να φορτίσει άλλες συσκευές.

Με τον τρόπο αυτό οι ερευνητές κατάφεραν να φορτίσουν ασύρματα μία κάμερα VGA από απόσταση 5m και ένα wearable fitness tracker Jawbone Up24 έως το 41% σε 2,5h.
H ασύρματη τροφοδοσία με ρεύμα των συσκευών δεν είχε επιπτώσεις στη σύνδεση Internet και στη....
Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com