Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

To Ransomware θα αρχίσει να στοχεύει και Ιατρικές Συσκευές

medical-device-ransomware RansomwareΗ τεχνολογία πλέον κατέχει έναν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας – η ζωή μας εξαρτάται από αυτήν- συμπεριλαμβανομένων των SmartWatch μας, αλλά και ιατρικών συσκευών μας. Δυστυχώς, συνήθως ξεχνάμε ότι ακόμη και οι ιατρικές συσκευές, αυτές που μας βοηθούν να σώσουμε ζωές, είναι και αυτές τεχνολογικές συσκευές που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από πολλά θέματα ασφαλείας, όπως ένας κανονικός υπολογιστής… και οι χάκερς μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις....
ευπάθειες, οπότε η μόλυνση με ransomware είναι ένα πιθανό σενάριο!
Μια έκθεση που εκδόθηκε από τη Forrester και κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, προβλέπει ότι το 2016 θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα ransomware να επωφελούνται από ιατρικές συσκευές.
Φανταστείτε έναν ασθενή που έχει βηματοδότη, ξαφνικά να λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό του που θα λέει: «Θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το βηματοδότη σας; Πληρώστε μας 2 bitcoins «. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί στο εγγύς μέλλον.

Είναι μια τολμηρή πρόβλεψη από την έκθεση «Predictions 2016: Cybersecurity Swings To Prevention», αλλά ειλικρινά είναι κάτι που έχει ήδη περάσει από το μυαλό μας.
Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι δεν είναι σωστό να πάρει κανείς κέρδος από περιπτώσεις όπως αυτή, αλλά πολλοί είναι εκείνοι οι απατεώνες που απλά δεν τους νοιάζει.
Το ICS-ALERT-13-164-01 από το 2013 που έγινε από τους Rios και Terry McCorkle έδειξε ότι 300 ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούν δύσκολους κωδικούς πρόσβασης, που έχουν οριστεί από το εργοστάσιο και που δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν ή να τροποποιηθούν, αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης διαχωρίζονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή.
Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο υπάρχει ίσως και τα τελευταία 15-25 χρόνια, αλλά αυτό είναι κάτι νέο στον ιατρικό κλάδο, όπως δηλώνει ο Joshua Corman, ιδρυτής του “I Am the Cavalry”:
«Καθώς κάνουμε αυτή τη δουλειά στον κυβερνοχώρο για 15-25 χρόνια, αυτό είναι το έτος μηδέν ή ένα για αυτούς [τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης]», «Δεν μπορούμε να τους δώσουμε 15-25 χρόνια για να καλύψουν τη διαφορά, αν και δεν είναι λογικό να φτάσουν στο ίδιο σημείο μέσα σε μια νύχτα… Προσπαθούμε να.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr