Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Οι εφαρμογές για κινητά «κατασκοπεύουν» τακτικά τους χρήστες

 apps-spy εφαρμογέςΟι εφαρμογές για Apple και Android Smartphones φαίνεται να συλλέγουν και να στέλνουν πολλές πληροφορίες χρηστών σε τρίτους, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), του Χάρβαρντ και το Carnegie Mellon, μελέτησαν 110 διαθέσιμες εφαρμογές στο Google Play και το App Store.
Βρήκαν ότι το 73% των Android εφαρμογών μοιράζεται τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ......
χρηστών, και το 47% των iOS εφαρμογών μοιράζεται τα δεδομένα τοποθεσίας.
Ο Οργανισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρουν ότι έχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις για το πώς οι συσκευές μας «προδίδουν».
Η μελέτη, με τίτλο Who Know What About Me?, ερευνά το παρασκήνιο αυτών των εφαρμογών και πως μοιράζονται τα  προσωπικά δεδομένων των χρηστών σε τρίτους. Στη μελέτη εξετάστηκαν 55 από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές Android και ο ίδιος αριθμός εφαρμογών iOS.
Οι ερευνητές κατέγραψαν την κυκλοφορία μέσω HTTP και HTTPS κατά τη χρήση των διαφόρων εφαρμογών και έψαξαν για τις μεταδόσεις που περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία, στοιχεία συμπεριφοράς, όπως όρους αναζήτησης και δεδομένα θέσης.
Βρήκαν ότι οι Android εφαρμογές έστελναν ευαίσθητα δεδομένα στο...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr