Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Νεοφυείς επιχειρήσεις που άλλαξαν τα δεδομένα στη μοντέρνα επιχειρηματικότητα

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι startups ή αλλιώς νεοφυείς επιχειρήσεις ήρθαν στο προσκήνιο και δημιούργησαν μια τάση που τράβηξε όλο και περισσότερους νέους στη μοντέρνα επιχειρηματικότητα, φτιάχνοντας παράλληλα ένα «οικοσύστημα» καινοτομίας που αλλάζει τον κόσμο. Κοινά χαρακτηριστικά των εταιρειών αυτών θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η ανάπτυξη ενός κλιμακούμενου επιχειρηματικού μοντέλου και η μεγάλη δυναμική ανάπτυξης.
Όπως άλλωστε έχουν χαρακτηριστεί από τον Paul Graham, που ίδρυσε μια εταιρεία που χρηματοδοτεί τις....
start up (Y Combinator) πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να αυξηθούν ταχύτατα, γεγονός που τις διαφοροποιεί και από κάθε νεοσύστατη εταιρεία.
Οι περισσότερες επιτυχίες στον χώρο μέχρι σήμερα από πίσω κρύβουν μια ιδέα ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του διαδικτύου και της τεχνολογίας για να πετύχουν τον σκοπό τους. Όπως δηλαδή έκανε και ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, του οποίου η περιουσία σήμερα ξεπερνά τα 45 δισ. δολάρια.
Στη χώρα μας επιτυχημένο παράδειγμα μιας startup επιχείρησης αποτελεί το Taxibeat, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Μάιο του 2011. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 300.000 χρήστες έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία που διευκολύνει τις μετακινήσεις με ταξί μέσω της εφαρμογής για smartphones, φορητές συσκευές και υπολογιστές. Η καινοτομία στην εν λόγω εφαρμογή έγκειται και στο ότι καταχωρούνται στοιχεία ηλεκτρονικής πληρωμής μόνο μία φορά και δεν χρειάζεται να έχουν οι πελάτες μετρητά ή κάρτα ξανά σε ταξί.
Όσον αφορά τη δικτύωση και τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων, υπάρχουν ήδη πολλές πλατφόρμες, συνεργασίες καθώς και ειδικές εκδηλώσεις στη χώρα μας με στόχο την στήριξη των starups. Για παράδειγμα η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι μια κοινότητα που προωθεί στη χώρα μας το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, το Startup Greece είναι ένα κίνημα πληροφόρησης, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και τα γνωστά TEDx events που προωθούν καινοτόμες ιδέες μέσω της παρουσίασής του από ομιλητές στις σχετικές διοργανώσεις.
Οι παρακάτω πέντε εταιρείες, σύμφωνα με το Business Insider, ανήκουν στο κλαμπ των startup με αποτίμηση πάνω από 20 δισ. δολάρια και ενισχύουν το όραμα πως μια ιδέα και μπόλικη βοήθεια από μεγάλους επενδυτές αρκούν για να γίνει κάποιος δισεκατομμυριούχος.

Snapchat

snapchat
Αποτίμηση: 16-20 δισ. δολάρια
CEO: Evan Spiegel
Επενδυτές: Yahoo, Kleiner Perkins, Benchmark Capital, Lightspeed Venture Partners, Coatue Management, SV Angel
Το Snapchat, που ιδρύθηκε το 2012, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι αρκετά δημοφιλές στη χώρα μας. Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία αυτόματα διαγράφονται και εξαφανίζονται μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα). Σημειώνεται πως το 2013, το Facebook υπέβαλε πρόταση εξαγοράς του Snapchat έναντι περίπου 3 δισ. δολαρίων, η οποία απορρίφθηκε.

Palantir

palantir
Αποτίμηση: 15 δισ. Δολάρια, αλλά με τη νέα χρηματοδότηση των 500 εκατ. η αποτίμηση  αναμένεται να εκτιναχθεί στα 20 δισ. δολάρια.
CEO: Alexander Karp.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr