Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αντίγραφα μοσχαριών, αλόγων και σκύλων θα παράγονται μαζικά στην Κίνα

Εργοστάσιο κλώνων κατασκευάζεται στην ΚίναΚλωνοποιημένο μοσχαράκι που πορουσιάστηκε το 2010 στη Νότιο Κορέα. Η παραγωγή περνά τώρα σε βιομηχανική κλίμακα

Πεκίνο 
Σε αντίθεση με την Ευρώπη, η Κίνα δεν έχει ενδοιασμούς για την τεχνολογία κλωνοποίησης: μέχρι και ένα εκατομμύριο μοσχάρια το χρόνο, καθώς άλογα και σκύλοι που προορίζονται για κατοικίδια, θα παράγονται σε εργοστάσιο κλώνων που ήδη κατασκευάζεται στη βόρεια πόλη του Τιεντζίν......

Η εγκατάσταση, κόστους 31 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι μια συνεργασία ανάμεσα στην κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας Boyalife και τη νοτιοκορεατική Sooam Biotech, αναφέρει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η παραγωγή προγραμματίζεται να αρχίσει του χρόνου με αρχική δυναμικότητα 100.000 εμβρύων αγελάδας το χρόνο, αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί στο ένα εκατομμύριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Boyalife.

«Οι κινέζοι κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται να παραγάγουν αρκετά μοσχάρια για να καλύψουν τη ζήτηση» είπε.

Αντιγραφή... ζώων


Η τεχνολογία κλωνοποίησης θα επιτρέψει στο εργαστήριο να «αντιγράφει» ζώα με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, καταργώντας την ανάγκη για επιλεκτικές διασταυρώσεις, οι οποίες δεν δίνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι υποστηρικτές της μεθόδου υπόσχονται αύξηση της παραγωγής γάλακτος και βελτίωση της ποιότητας του κρέατος.

Εκτός από αγελάδες, το εργοστάσιο κλώνων θα παράγει άλογα για ιπποδρομίες, καθώς και σκύλους για την αστυνομία ή για πώληση ως κατοικίδια.

Η Κίνα κλωνοποιεί ζώα από το 2000, τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της Ντόλι, του πρώτου κλωνοποιημένου ζώου που δημιουργήθηκε στο Ινστιτούτο του Ρόσλιν στη Σκοτία. Μεταξύ των ζώων που έχουν κλωνοποιηθεί ήταν το διάσημο «σκληροτράχηλο γουρούνι», ένας χοίρος που επέζησε περισσότερο από έναν μήνα παγιδευμένος στα χαλάσματα μετά το σεισμό του Σετσουάν το 2008. Μέχρι σήμερα λέγεται ότι έχει αντιγραφεί έξι φορές.

Διευθυντής της νοτιοκορεατικής Sooam Biotech είναι ο διαβόητος γενετιστής Χουάνγκ Γου-σουκ, ο οποίος ισχυρίστηκε το 2004 ότι κατάφερε για πρώτη φορά να κλωνοποιήσει ανθρώπινα έμβρυα. Σύντομα όμως αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Βροχή από προπαραγγελίες

Η Sooam δέχεται ήδη παραγγελίες για την κλωνοποίηση νεκρών κατοικίδιων σκύλων, και συμβουλεύει τους υποψήφιους πελάτες να διατηρούν το νεκρό κατοικίδιο στο ψυγείο τυλιγμένο σε πετσέτες, μέχρι να ληφθεί το γενετικό υλικό που απαιτείται για το αντίγραφο.

Η είδηση για τη δημιουργία του εργοστασίου κλώνων έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Γενωμικής του Πεκίνου ότι θα πουλά γενετικά τροποποιημένα «μικρογουρουνάκια», τα οποία αναπτύχθηκαν αρχικά για χρήση ως πειραματόζωα.

Το σίγουρο είναι ότι τα στάνταρτ βιοηθικής στην Κίνα διαφέρουν σε σχέση με την Δύση. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η ανακοίνωση κινέζων ερευνητών ότι προχώρησαν για πρώτη φορά στη γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων. Παρόλο που τα έμβρυα δεν ήταν βιώσιμα, τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά Science και Nature λέγεται ότι αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την επίμαχη μελέτη.

Η Ευρωπαϊκή Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA) έχει κρίνει ήδη από το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr