Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

NASA πως αντιδρά ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο διάστημα

brain cells nasa nasaΑναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε εάν επρόκειτο να αλλάξετε ξαφνικά διεύθυνση κατοικίας και να μετακομίζατε, ας πούμε, στο διάστημα; Η διαστημική υπηρεσία NASA ερευνά αυτή την δύσκολη υποθετική περίπτωση και προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα.

Μέχρι στιγμής και από ότι δείχνουν τα πειράματα, ο εγκέφαλός σας δεν θα ήταν πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Αντίθετα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να απεχθανόταν την εμπειρία. Βλέπετε, το διάστημα κάνει περίεργα πράγματα σε αυτό το όργανο μας.
Ένας από τους λόγους που η NASA συνεχίζει να στέλνει τους ανθρώπους να ζουν πάνω στον...
Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι να τους μελετήσει και να δει πώς το σώμα τους ανταποκρίνεται στην μικροβαρύτητα.
Μία από τις μελέτες που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η: “Οι Επιδράσεις των Διαστημικών Πτήσεων στην Νευρογνωστική Επίδοση: Έκταση, μακροζωία και Νευρωνικές Βάσεις”, η οποία εξετάζει τις αλλαγές τόσο στην δομή και λειτουργία του εγκεφάλου όσο και στον καθορισμό πόσο καιρό χρειάζεται για να ανακάμψει μετά την επιστροφή του από το διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, οι ερευνητές της NASA παρακολουθούν στενά τους αστροναύτες και ανιχνεύουν ακόμα και την παραμικρή αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Η απεικόνιση του εγκεφάλου εμπλέκεται επίσης.
Ο ψυχισμός των αστροναυτών έχει ελεγχθεί προτού ξεκινήσουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επανελέγχεται στα μέσα της παραμονής τους πάνω στο τροχιακό συγκρότημα και, στη συνέχεια, στο τέλος του ταξιδιού τους διάρκειας 6 μηνών. Όσο για την ανατομία του εγκεφάλου τους, οι ερευνητές εξετάζουν εκ του σύνεγγυς για να καθορίσουν τις αλλαγές τόσο πριν όσο και μετά την διαστημική πτήση.
Μέχρι στιγμής, έχουν ήδη αποκαλύψει ότι, επειδή στο διάστημα δεν υπάρχει “πάνω” ή “κάτω”, ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να πάθει σοβαρή σύγχυση. Με τη σειρά του, αυτό επηρεάζει τον τρόπο που οι αστροναύτες κινούνται και σκέπτονται. Πιο συγκεκριμένα, το βρίσκουν πιο δύσκολο να ελέγξουν τις κινήσεις τους και να ολοκληρώσουν τα ψυχικά τεστ.
Και μόνο ότι η οπτική τους θέα είναι το διάστημα μπορεί να προκαλέσει στους αστροναύτες πρόβλημα στο να κρατούν την ισορροπία τους, ίσως ακόμη και να προκαλέσει αντιληπτικές ψευδαισθήσεις.
“Στη Γη, το σύστημα ισορροπία σας λέει πώς το κεφάλι σας κινείται σε σχέση με τη βαρύτητα, αλλά στο διάστημα, η αναφορά βαρύτητα έχει φύγει. Αυτό προκαλεί αυτές τις....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr